Υλικά:
400 γραμμάρια χοιρινή με κόκαλο
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του κρέατος:
Καθαρισμός: Τοποθετούμε το χοιρινό σε μια καθαρή επιφάνεια κοπής. Αφαιρούμε προσεκτικά τυχόν περιττό λίπος
ή μεμβράνες.
Ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος κάτω από κρύο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό, τυλίγουμε κάθε μερίδα σε μεμβράνη τροφίμων και χτυπάμε απαλά με
ένα σφυρί κουζίνας. Αυτό βοηθάει να σπάσουν οι ίνες του κρέατος.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα κομμάτια του χοιρινού και από τις δύο πλευρές.
Τηγάνισμα:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε μια ποσότητα φυτικού λαδιού σε μέτρια φωτιά.
Η ποσότητα του λαδιού εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού και των κομματιών του κρέατος.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε προσεκτικά τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα.
Μετά το σοτάρισμα, καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά, ώστε το εσωτερικό του να μαλακώσει.
Σερβίρισμα:
Αφού μαγειρευτεί το χοιρινό, το σερβίρουμε ζεστό. Μπορείς να το συνοδεύσεις με πουρέ πατάτας, ρύζι ή λαχανικά.