Υλικά:

800 γρ. κιμά κοτόπουλου (από μπούτι)
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κούπα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο, θρυμματισμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τη φρυγανιά, την ντομάτα, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου-μαϊντανού στον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος και σχήμα που προτιμάμε. Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή και περισσότερο) για να σφίξουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα.

Η Φωτό είναι της κας Vera Skiada

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανόπιτα με Μαϊντανό, φέτα και κίτρινο τυρί
Επόμενο άρθροΧωριάτικο Ψωμί με Προζύμι και Ελαιόλαδο