Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 αυγά
ψωμί τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. βεγκετα

Για τα λαχανικά:

4-5 πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
1 κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μπιφτεκιών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να ενωθούν καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπιφτέκια.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τα λαχανικά στο ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι τα μπιφτέκια να ψηθούν καλά και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Προηγούμενο άρθρο14 Σεπτεμβρίου του Σταυρού νηστεία: Τι τρώμε και τι φτιάχνουμε ;
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού 🍊 Με Ελαιόλαδο!!! Κουπάτο και Ταψάτο