Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. χοιρινό λαιμό καπνιστό
1/3  φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλ. αρακά
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε  μικρούς  κύβους
5 φλ. βραστό νερό
1 1/2 φλ. ρύζι  Καρολίνα, ξεπλυμένο
4 φρέσκα  κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι  άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, κατά βούληση
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Κόβουμε τον καπνιστό χοιρινό λαιμό σε κομματάκια.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και  σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και όσο νερό χρειάζεται να τα σκεπάσει.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει ο αρακάς.

Δοκιμάζουμε και όταν μαλακώσει, ρίχνουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να πιει  όλα τα υγρά του.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΦασόλια με καπνιστό χοιρινό στον φούρνο
Επόμενο άρθροΚαραβίδες σε σάλτσα ντομάτας και κόκκινου κρασιού