Υλικά

700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί προηγούμενων ημερών μαλακωμενο και τριμμένο καλά.
3 κσ γαλα
1 μετρια ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμενο
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμενο και στυμμενο
1 σφηνάκι ξυδι
1 σφηνάκι λάδι
2 σκελίδες σκορδο
2 αβγα
Ριγανη
Αλατι, πιρερι
1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κσ ρίγανη ή θυμάρι χλωρό η ξερο αλλά καλά τριμμενο
Στη άκρη του κγ κύμινο
1 κγ δυοσμο
2 πατάτες

Για τις πατάτες
Λεμόνι, μουστάρδα, λάδι, αλατι, ρίγανη, πιπέρι

Εκτελεση

Σε ένα μπολ, αναμειγνειουμε τα υλικά. Το κρεμμύδι το προσθέτουμε αφού το έχουμε γυαλίσει λίγο στο τηγάνι. Πλάθουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο για καμιά ώρα. Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε και τοποθετούμε τα μπιφτέκια και προσθέτουμε πατάτες που τις έχουμε περιχυσει και ανακατέψει με μίγμα από αλάτι, λάδι, ρίγανη, λεμόνι πιπερι και μουστάρδα. Λαδώνουμε, αλατοπιπερωνουμε, ριχνουμε ριγανη και ριχνουμε λίγο νερακι στη βάση του ταψιού και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180.
Σερβίρουμε με ψωμί χωριάτικο ζυμωτό με προζύμι ψημένο στον ξυλοφουρνο και μια σαλάτα.

Eva Amit ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli