Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα
Κάθε μπουκιά μια έκρηξη!
Η απαλή γεύση του κοτόπουλου αγκαλιάζεται από την πικάντικη ζεστασιά της σάλτσας, δημιουργώντας ένα εθιστικό ερωτικό παιχνίδι στον ουρανίσκο.
Αρώματα που ξυπνούν μνήμες και νοσταλγίες, σε ένα πιάτο που φέρνει χαμόγελα και ζεστασιά.
Συνδυάστε με ρύζι ή μακαρόνια για ένα ονειρικό γεύμα που θα σας κάνει να αναφωνήσετε “Μα τι ωραία που είναι!”
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα: Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ψωμί τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 400 γραμμάρια ντομάτες πελατές, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, το αυγό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σχηματίστε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Για τη σάλτσα:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σιγοβράστε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με σάλτσα και ρύζι ή πατάτες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στη σάλτσα.
- Μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος πιπεριάς θέλετε.
Photo: ΒΕΡΑ ΠΛΕΥΡΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κεφτεδάκια κοτόπουλου
Απαραίτητα προϊόντα:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
100 γρ. μουσκεμένη και πολύ καλά στιμμένη ψύχα ψωμιού
1 μέτριο ξερο κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 αυγό
Λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο και λίγο μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για πουλερικά
Αλάτι και πιπέρι
6-8 κ.σ λάδι
Επιπλέον λάδι για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. (κοφτές) αλεύρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον: Λίγο ψιλοκομμένο ανηθο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μα λεκάνη και τα ζυμώνουμε με τα χέρι μας μέχρι να ενωθούν καλά.
Πλάθουμε μικρά , στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με μπόλικο λάδι και τα ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν καλά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τότε το ζωμό , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να έρθει σε βρασμό και να “δέσει” η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα , προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδάκια και περιμένουμε να πάρει μία βράση το φαγητό ώστε να ενωθούν τα δύο υλικά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο , ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή όρεξη.
Σημ. : Αν δε διαθέτουμε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό με μια κουταλιά “νοστιμιά” , μίγμα λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
-Αν θέλουμε μπορούμε να αλευρώσουμε και να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια και να συνεχίσουμε την παρασκευή της σάλτσας στο ίδιο σκεύος αφήνοντας τα υπολείμματα του τηγανίσματος μέσα. Θα πετύχουμε οπωσδήποτε μεγαλύτερη νοστιμιά αλλά πολύ πιο “βαρύ” αποτέλεσμα!