Η εύκολη μπουγάτσα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας είναι η τέλεια λύση για να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό, χωρίς κόπο και χρόνο. Η κρέμα της είναι βελούδινη, το φύλλο τραγανό και το άρωμά της θα πλημμυρίσει το σπίτι σας.


Υλικά

Για να φτιάξουμε την πιο λαχταριστή μπουγάτσα, θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο Φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 1.200 γρ. (ή 1.2 λίτρα) Φρέσκο γάλα
  • 1 ποτήρι νερού Ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι νερού Ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κάψουλες Βανίλιας
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 2 κ.σ. Κορν φλάουερ
  • 100 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Για την Κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη,το ξύσμα από ένα λεμόνι,τις βανίλιες,λίγο αλάτι,και το κόρν φλάουερ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μετά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη καλά από πάνω για να μη κάνει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2-3 ώρες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας η βάζουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα το ανοίγουμε μεγαλύτερο λίγο από το ταψί και ρίχνουμε την κρέμα.
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε από πάνω κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω.
Χαράζουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και την ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις,μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!

Καλή επιτυχία!!!♥️♥️♥️


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-40 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Ξεπάγωμα σφολιάτας (2-3 ώρες) και κρύωμα κρέμας.

Χρήσιμα Tips για την  Μπουγάτσα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μπουγάτσα με σφολιάτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κρέμα: Το κορν φλάουερ βοηθάει την κρέμα να πήξει, αλλά το ανακάτεμα είναι το κλειδί για να μην σβολιάσει.
  • Βουτύρωμα: Αντί να βουτυρώσετε το ταψί, μπορείτε να απλώσετε λαδόκολλα για να αφαιρέσετε εύκολα την μπουγάτσα.
  • Ξεπάγωμα: Είναι πολύ σημαντικό η σφολιάτα να έχει ξεπαγώσει καλά, για να μη σπάσει όταν τη δουλεύετε.
  • Σέρβις: Ραντίστε ελαφρώς με νερό την επιφάνεια πριν το ψήσιμο, για να γίνει πιο τραγανή.

Αυτή η Υπέροχη Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη