#tsoulotip: Μπορούμε να περιχύσουμε πάνω από την πίτα 300 ml σόδα αναψυκτικό πριν την ψήσουμε, για να γίνει η μπουγάτσα πιο αφράτη.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 lt. γάλα, πλήρες

1 αυγό, medium

400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. γραβιέρα

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
2. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ψηθεί για περίπου 1-2 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
4. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Προηγούμενο άρθροΠες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω το αγαπημένο σου φαγητό
Επόμενο άρθροΤραγανή Κοτόπιτα με Μπεσαμέλ