Ποδαράκι αρνίσιο, με κάστανα

Υλικά

1 μπούτι αρνί

Ολα τα αρωματικά στις ποσότητες που θέλετε
2 σκελίδες σκόρδο,
δεντρολίβανο,
θυμάρι,
τσίλι,
φασκόμηλο,
τριμμένο λεμόνι,
αλάτι και πιπέρι.

300 γρ Μπεικον

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
μπόλικο λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, ανοιξα καλά το μπούτι αφήνοντας μόνο το κότσι και το αρωμάτισα με ένα μείγμα από:
σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, τσίλι, φασκόμηλο, τριμμένο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Πρόσθεσα μερικά κομμάτια μπέικον κομμένα και μερικά κάστανα καθαρισμένα από τη φλούδα τους.
Το έκλεισα καλά και το τύλιξα με φέτες μπέικον σε λεπτές φέτες, έβαλα από πάνω φέτες λεμόνι και δεντρολίβανο και έδεσα με ένα κορδόνι.


Βάζω σε ταψί, πρόσθεσα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μπόλικο λευκό κρασί και ένα ωραίο πασπάλισμα Μπραντυ, στο φούρνο στους 200* μέχρι να ψηθεί όπως θέλουμε.


Στα μισά του μαγειρέματος πρόσθεσα μερικά κάστανα, με αυτόν τον τρόπο παραμένουν όμορφα ανέπαφα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό Ferrero Rocher, εύκολο και εντυπωσιακό. Τέλειο επιδόρπιο για τα Χριστούγεννα. (Vid)
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο γαλλικό κέικ αχλαδιού