Ζουμερά κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, γι αυτό και θέλουμε να γίνονται πάντα πεντανόστιμα και ζουμερά.

Υλικά

1 κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
400 γρ. κρεμμύδι (4 μεγάλα κρεμμύδια)
200 γρ.καρότα
300 γρ.πατάτες
3 κουταλιές της σούπας ρύζι
2 αυγά
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι
μπαχαρικά για γεύση της αρεσκείας σας

500 ml σάλτσα κονκασέ
Αραιώστε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε 0,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πρώτα πλύνει.Ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τις πατάτες και τα καρότα στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μείγμα.Προσθέτουμε τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το μισό στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ό,τι μπαχαρικό θέλουμε ρίγανη δυόσμο κτλ.Βάζουμε και την μαγιονέζα.

Πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε και απ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι,την σάλτσα ντοματαςμπαχαρικά

και την αραιωμένη κρέμα γάλακτος .


Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ζουμερά κεφτεδάκια
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας η ρύζι Basmati.

Καλή επιτυχία!!!!

ΠΗΓΗYouTube
Προηγούμενο άρθροΚέικ πορτοκαλιού σε 10 λεπτά….είναι το καλύτερο κέικ όλοι θα ζητήσουν τη συνταγή!
Επόμενο άρθροΗ Πίτσα της Ιταλίδας Γιαγιάς μου