Το Μπριάμ με κοτόπουλο είναι ένα πιάτο φούρνου που συνδυάζει τα φρέσκα λαχανικά του καλοκαιριού με το αγαπημένο μας κοτόπουλο. Είναι ένα φαγητό που σου δίνει ενέργεια, είναι πλούσιο σε γεύση και αρώματα και θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας.
Μπριάμ με κοτόπουλο
Μπριάμ με κοτόπουλο, ένα απλό, καθημερινό φαγάκι που όμως είναι τόσο ζεστό και θρεπτικό, που μοσχοβολάει αγάπη σε όλο το σπίτι. Είναι το τέλειο πιάτο για να μας δώσει δύναμη μετά από μια δύσκολη μέρα, γεμάτη υποχρεώσεις.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
1 hour 15 minutes
Total Time
1 hour 35 minutes
Ingredients
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με το πόσο πλούσιο θέλετε το μπριάμ σας:
- 6-8 μερίδες Κοτόπουλο (μπούτια ή φιλέτο)
- 4-5 Πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2-3 Κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 Καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 Μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1 Κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 1 Πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1 Κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1-2 Ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. Ντοματοπολτό
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 πρέζα Γλυκιά πάπρικα
- Θυμάρι
- 1 Κύβος λαχανικών
- 1/2 ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. Φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι Νερό
Instructions
- Απόψε η κουζίνα μου μύρισε μαϊντανό, δυόσμο και ντομάτα. Ένα απλό, καθημερινό φαγητό, αλλά με τόση αγάπη που μοσχοβόλησε ολόκληρο το σπίτι. Γιατί αύριο ξημερώνει μια δύσκολη μέρα, γεμάτη υποχρεώσεις, κι ένα πιάτο ζεστό και θρεπτικό είναι ό,τι πρέπει για να μας δώσει δύναμη.
- Έβαλα στο ταψί πατάτες, κολοκύθια, καρότα, μελιτζάνες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι, μπόλικη τριμμένη ντομάτα και ντοματοπολτό για έξτρα γεύση. Πρόσθεσα αλάτι, θυμάρι, μια πρέζα γλυκιά πάπρικα, κύβο λαχανικών και φυσικά καλό ελαιόλαδο. Στο τέλος, έβαλα το κοτόπουλο με μπαχαρικά της αρεσκείας μας, μπόλικο μαϊντανό και λίγο δυόσμο για φρεσκάδα. Έριξα και μια σταλίτσα νεράκι, έτσι για να γίνουν όλα λουκούμι.
- Αφού το φούρνισα στους 200°C, άφησα τις πατάτες να μαλακώσουν και τα λαχανικά να δέσουν με το κοτόπουλο, μέχρι που η μυρωδιά γέμισε το σπίτι με θαλπωρή και έκανε την καρδιά μου να ανυπομονεί για το πρώτο ζεστό πιάτο.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Papadogiannaki-manousou
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μπριάμ με κοτόπουλο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κοτόπουλο: Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορείτε να τσιγαρίσετε το κοτόπουλο ελαφρά σε ένα τηγάνι πριν το βάλετε στο ταψί.
- Λαχανικά: Κόψτε όλα τα λαχανικά σε περίπου ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μην τα παραψήσετε για να μην γίνουν πολτός.
- Μυρωδικά: Τα φρέσκα μυρωδικά στο τέλος, όπως ο μαϊντανός και ο δυόσμος, δίνουν ένα απίστευτο άρωμα στο φαγητό. Μην τα παραλείψετε!