Μπριζόλες κοτόπουλου με καρότα και μανιτάρια

Υλικά

3-4 κομμάτια κοτόπουλο λιγο χτυπημένο
1 σειρα κρεμμυδια κομμένα σε ροδέλες
1 σειρά από καρότα κομένα σε ροδελες
1 σειρα μανιτάρια κομμένα σε τέσσερα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο.
λίγο λευκό κρασί
λίγο νερό
300 γρ τριμμενη παρμεζάνα

Μαρινάδα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
πεπέρι καυτερό καγιέν όσο θέλετε ανάλογα με πόσο καυτερό το θέλετε
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη [προαιρετικά αν σας αρέσουν τα σκορδάτα]
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Για το μαρινάρισμα
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύετε καλά με τον αβγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός.
Πλένουμε το κοτόπουλό μας και το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. [Φροντίζουμε να καλυφθεί παντού].
Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες [καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε αν το βάλετε από το προηγούμενο βράδυ για την άλλη μέρα] φροντίζοντας πάλι να το γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να διανέμεται καλά η μαρινάδα σε όλες τις πλευρές και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Στην Συνέχεια
Τακτοποιήστε μια σειρά απο κρεμμύδια στην βάση του ταψιού και απλώστε τις μπριζόλες του μαριναρισμένου κοτόπουλου,

μια σειρά από καρότα και μανιτάρια κομμένα σε τέσσερα από πάνω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Καρυκεύστε τα πάντα με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί και λίγο νερό.
Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο για περίπου 90 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Στη συνέχεια, κάντε μια θηλή από 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μιση κούπα κρύο νερό και λίγο από τη σάλτσα από το ταψί.
Ρίξτε ομοιόμορφα και ψήστε για άλλα 30 λεπτά και λιγο πριν το βγάλετε ρίξτε και την τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΔείτε την τεχνική για να κόβετε τον Μπακλαβά
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Λεμονάτο…της Ραλλούς