Αυτή η συνταγή για μωσαϊκό μερέντας είναι απλή, γρήγορη και δροσιστική, ιδανική για ζεστές μέρες ή για ένα εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
600 γραμμάρια μερέντα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει ελαφρώς, χωρίς να γίνει σαντιγί.
Προσθέστε τη μερέντα στην κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σπάστε τα μπισκότα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μείγμα μερέντας-κρέμας. Ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθούν.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή χρησιμοποιήστε μια φόρμα μιας χρήσης.
Ρίξτε το μείγμα μωσαϊκού στο ταψί ή σε φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
Διπλώστε τη λαδόκολλα προς τα πάνω, καλύπτοντας το μωσαϊκό, ή σκεπάστε τη φόρμα μιας χρήσης με αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά.
Μόλις παγώσει, βγάλτε το μωσαϊκό από την κατάψυξη και κόψτε το σε κομμάτια.
Σερβίρετε το δροσερό μωσαϊκό μερέντας και απολαύστε το!

H συνταγή είναι της κας Katerina Kostanasiou-Tatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα

Η Τούρτα Μωσαϊκό με Βελούδινη Κρέμα είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Μωσαϊκό
125 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
180 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
250 γρ Γάλα Πλήρες
60 γρ Κακάο Σκόνη
30 γρ Κονιάκ
450 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ

Για την Βελούδινη Κρέμα
500 γρ Φυτική Κρέμα Σαντιγί
1 Βανίλια
400 γρ Στραγγίστο Γιαούρτι
400 γρ Ζαχαρουχο Γάλα
150 γρ Σιρόπι Φράουλας έτοιμο από το Εμπόριο

Εκτέλεση

Αρχικά θα φτιάξουμε το μωσαϊκό όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το γάλα και τη ζάχαρη τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει
η ζάχαρη όχι να καψει. Οσο Λιώνει Το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα πτι-μπερ σε πολύ μικρά
κομματάκια
Αφού έχει λιώσει Το βούτυρο με τη ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε
ένα σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και στη συνέχεια αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στα μπισκότα και
ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Αδειάζουμε το μωσαϊκό σε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 25 εκατοστών και
απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο το μωσαϊκό να παγώσει και συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη βελούδινη κρέμα

Για την κρέμα θα χρειαστούμε μία συσκευασία από φυτική κρέμα σαντιγί την οποία την αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να
γίνει σαντιγί ξέχασα να σας αναφέρω ότι προσθέτω και μία κάψουλα βανίλιας. Σταματαμε το μιξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα
και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν
Οταν έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το συγκεκριμένο σιρόπι φράουλας που το βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ
μάρκετ για να αποκτήσει η κρέμα μας μία υπέροχη φραουλένια γεύση

Αδειάζουμε την βελούδινη φραουλένια κρέμα επάνω στο μωσαϊκό και απλώνουμε ομοιόμορφα βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις
με τέσσερις ώρες να παγώσει καλά. Διακοσμεί Ο καθένας όπως επιθυμεί εγώ την διακόσμησα με την κρέμα που περίσσεψε και σιρόπι φράουλας

Προηγούμενο άρθροΓλυκό νεράτζι
Επόμενο άρθροΣουφλέ κουνουπιδιού: Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει