Μια συνταγή για ντοματόπιτα, που είναι από τις αγαπημένες μου πίτες και είναι ιδανική για να εκμεταλλευτείς τις ζουμερές ντομάτες του καλοκαιριού. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό ή κρύο, όλη μέρα, και είναι τόσο νόστιμο που θα θέλεις να το φτιάχνεις ξανά και ξανά. Πάμε να δούμε όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

Ανακάλυψε τη συνταγή για μια υπέροχη ντοματόπιτα με φέτα, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο και ζουμερή γέμιση. Μια παραδοσιακή πίτα, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 κ.σ. μηλόξυδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • Νερό όσο χρειαστεί

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό τριμμένη ντομάτα
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βαρελίσια φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη ντοματόπιτα.

1. Ξεκινάω με τη ζύμη. σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτω σιγά-σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα σκεπασμένη.

2. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζω τη γέμιση. Βάζω την τριμμένη ντομάτα σε μια κατσαρόλα και τη βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της.

3. Μόλις η ντομάτα στεγνώσει, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να δέσει. αφήνω τη γέμιση να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτω τη βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη, αλάτι και πιπέρι.

4. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα μπαλάκια και ανοίγω 8 λεπτά φύλλα. Λαδώνω ένα ταψί Νο 34 και στρώνω τα 4 φύλλα στον πάτο, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. αδειάζω τη γέμιση πάνω τους και σκεπάζω με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδώνοντας κι αυτά ένα-ένα.

5. Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.

Η Συνταγη είναι της κας Roza Roza

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Ντοματόπιτα

  • Το μηλόξυδο: Η προσθήκη του μηλόξυδου στη ζύμη είναι το μυστικό για να γίνει το φύλλο πιο τραγανό και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.
  • Η γέμιση: Είναι πολύ σημαντικό η γέμιση να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσεις τη φέτα, για να μη λιώσει και γίνει ένα με τη ντομάτα.
  • Το ψήσιμο: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για να λαδώσεις τα φύλλα σου, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάς.