ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

700γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλυτζ. λάδι
χλιαρό νερό, όσο πάρει (1 νεροπότηρο περίπου)
2 κουτ. γλ. κοφτά αλάτι
μερικές σταγόνες ξίδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου
4-5 αβγά
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό, και προσέχοντας να μη γίνει ούτε μαλακό ούτε σκληρό το ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης (χωρίς να σοτάρουμε τα κρεμμύδια). Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, φροντίζοντας το ένα κομμάτι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

 

Λαδώνουμε με μπόλικο λάδι ένα ταψί διαμέτρου 42 εκ.
Στρώνουμε στο ταψί το μεγαλύτερο φύλλο, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετά, και στερεώνουμε τις άκρες του στο χείλος του ταψιού.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χωρίς να αφήσουμε περιθώρια. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Ψήνουμε στους 200ο πάνω-κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Onion Pie from Mykonos
Traditional Recipe

Ingredients for Phyllo

700g about all-purpose flour
½ cup. oil
lukewarm water, as much as it takes (about 1 glass)
1 tps. salt
a few drops of vinegar
FILLING
1kg cheese ricota (ή anthotyro)
4-5 eggs
1 bunch of dill finely chopped
1 bunch of scalions
Salt Pepper

Directions
Knead all ingredients for phyllo pouring the water little by little,making sure that the dough is neither soft nor hard. Set aside to rest.
Mix together the all ingredients for filling (without sautéing the onions). Divide the dough in two, making sure one piece is slightly larger than the other.
Roll out the dough with a rolling pin about 1/2 cm thick.
Grease with oil a baking pan 42 cm.

Lay the largest sheet in the baking pan so that it has enough over the baking pan sides, and fasten its edges to the rim of the baking pan.
Spread the filling evenly. Turn the edges of the sheet inward.
Cover with the second sheet, leaving no room.
Pour plenty of oil and score with a knife into squares.
Bake at 200 ° C in a preheated oven for about 1 hour and 15 minutes.

Good Apetite

Credit: tasteofmykonos.gr

Προηγούμενο άρθροΖουμερά Κανελλόνια με Κιμά και Σπανάκι
Επόμενο άρθροΗ Κολοκυθόπιτα της Εργαζόμενης Γυναίκας