Το ντοματόρυζο είναι ένα εξαίσιο πιάτο, ψημένο στον φούρνο που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα γρήγορο και εύκολο κύριο γεύμα. Απλά ρίξτε το αγαπημένο σας συστατικό σε αυτό και ψήστε όλα μαζί.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
5-6 κομμάτια μπαχαρικό allspice (εά θέλετε θα βρείτε στα μπαχαράδικα)
5-6 κομμάτια μπαχάρι γαρίφαλο
2 μικρά φύλλα δάφνης
2 κουταλιές ντοπατοπελτέ
1 μικρή ντομάτα στον τρίφτη
300 γρ parboiled ρύζι 
1200 ml νερού
ελαιόλαδο

Γιατί το parboiled ρύζι; Λόγω της ειδικής επεξεργασίας του, έχει υψηλότερη θρεπτική αξία, επομένως, αποτελεί καλύτερη πηγή ινών, ασβεστίου, καλίου και βιταμίνης Β-6 από το κανονικό άσπρο ρύζι. Και διατηρεί μια ωραία υφή χωρίς να πάρει πάρα πολύ λασπώδης ή κολλώδης υφή.

 
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C 
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνετε μια καλή δόση λαδιού.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε τα μπαχαρικά, τον ντοματοπελτέ και τη τριμμένη ντομάτα.
Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
Ρίξτε στο νερό και σβήστε την φωτιά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψάκι, 33x22cm προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας από πάνω.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και απορροφήσει όλο το νερό. Ανακατέψτε το ρύζι τακτικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθώς η κάθε κουζίνα μπορεί να διαφέρει, μπορεί να χρειαστούν 5 λεπτά περισσότερο ή λιγότερο ψήσιμο. Για τον ίδιο λόγο δοκιμάστε το ρύζι και προσθέστε λίγο περισσότερο νερό, εάν χρειαστεί.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΡολό με πουρέ κολοκύθας και κρέμα…της κας Άντζελας
Επόμενο άρθροΚουπέπια με κληματόφυλλα (Ντολμαδάκια με κιμά)