Δίχρωμα μάφινς με ρυζάλευρο χωρις γλουτένη

Αυτά τα μάφινς με ρυζάλευρο είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό χωρίς γλουτένη. Το ρυζάλευρο δίνει μια ελαφριά και αφράτη υφή, ενώ η προσθήκη της μαρμελάδας δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα διχρωμία. Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα, για να τα κάνετε ακόμα πιο γευστικά.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα μάφινς με ζεστό ή κρύο γάλα, καφέ ή τσάι.
  • Μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
  • Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι αγαύης.

Ελπίζω να σας αρέσουν!

Υλικά

Ρυζάλευρο 1,5 φλ
βουτυρο λιωμενο 30 γρ
Λάδι 2 κ.σ
Ζάχαρη 1 φλ
Αυγά 2
Μαρμελάδα από φρούτα του γούστου σας 1/3 φλ
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Ζάχαρη βανίλια 10 γρ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη βανίλιας. Ακολουθούν το αγελαδινό βούτυρο και το λάδι.
Προσθέτουμε το ρυζάλευρι. Το ρυζάλευρο πυκνώνει αρκετά το μείγμα, αν τα αυγά είναι μικρά μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο. Χωρίζουμε τη μισή ζύμη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα σε αυτήν.
Η δικια μου είναι από δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε. Λαμβάνεται το σκούρο μείγμα.

Αλείφουμε τα φορμάκια για μάφινς με λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χάρτινα, γεμίστε τα με το λευκό μείγμα μέχρι τη μέση. Απλώνουμε από πάνω το σκούρο μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα μέχρι να στεγνώσουν.
Ψύξτε και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Μια καλή εναλλακτική αντι για λευκό αλεύρι! Βγήκαν υπέροχα muffins χωρίς γλουτένη! 💗

Η Συνταγή είναι της Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιο ψωμί: Ψωμί φτιαγμένο με αγάπη, φέρνοντας ζεστασιά στο σπίτι….❤️
Επόμενο άρθροΤριλογία γεύσεων: Ονειρικό ταξίδι σε πορτοκάλι, βανίλια και σοκολάτα