Αυτή η συνταγή για Τηγανητές Πατάτες με Τυρί είναι πραγματικά απίστευτα νόστιμη ! Είναι μια πρωτότυπη μέθοδος μαγειρέματος, όπου οι πατάτες ψήνονται αργά στο τηγάνι, γεμιστές με λιωμένο τσένταρ και σπανάκι , ενώ παίρνουν άρωμα από σκόρδο . Το αποτέλεσμα είναι τραγανό έξω και απαλό εσωτερικό . Δεν υπερβάλλω! Είναι πολύ, πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή. Δείτε τη γεύση!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά για τις Πατάτες

  • Πατάτες – 3 μεσαίες
  • Αλεύρι γ.ο.χ. – 1 κσ (κουταλιά σούπας)
  • Κορν φλάουρ – 1 κσ (κουταλιά σούπας)
  • Κόκκινο πιπέρι (πάπρικα) – 1 κγ (κουταλάκι γλυκού)
  • Κύμινο – 1/2 κγ (κουταλάκι γλυκού)
  • Αλάτι – 1 κγ (κουταλάκι γλυκού)

Υλικά για τη Γέμιση & Μαγείρεμα

  • Φύλλα σπανάκι – λίγα (περίπου 4-5)
  • Τυρί τσένταρ – 10 φέτες (κομμένες στη μέση)
  • Σκόρδο – 1 σκελίδα
  • Λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο) – αρκετό για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία Πατατών: Ξεφλουδίζουμε τις 3 πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες κανονικές , όχι πολύ λεπτές σαν φλούδες. Προσοχή: Ρίχνουμε πολύ νερό πάνω από τις πατάτες και τις ξεπλένουμε καλά για να φύγει το άμυλο. Στραγγίζουμε το νερό.

2. Αρωματικά: Προσθέτουμε στις πατάτες το αλεύρι , το κορν φλάουρ , το κόκκινο πιπέρι , το κύμινο και το αλάτι . Ανακατέψτε το καλά με το χέρι σας. Οι πατάτες είναι έτοιμες.

3. Άρωμα Λαδιού: Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι . Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τη τηγανίζουμε για 1 λεπτό στο λάδι. Μετά βγάζουμε το σκόρδο. Αυτό το λάδι θα παραμείνει το ίδιο.

4. Συναρμολόγηση – 1ο Μέρος: Τοποθετήστε τις μισές πατάτες στο τηγάνι. Από πάνω, απλώστε τα 4-5 φύλλα σπανάκι και αμέσως μετά τοποθετήστε τις κομμένες φέτες τυρί τσένταρ .

5. Συναρμολόγηση – 2ο Μέρος & Ψήσιμο: Τοποθετήστε όλες τις υπόλοιπες πατάτες απο πάνω. Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά .

6. Αναποδογύρισμα: Σουρώστε το λάδι σε ένα πιάτο (για να αναποδογυρίσετε τις πατάτες χωρίς να διαλυθούν). Αναποδογυρίστε τις πατάτες με τη βοήθεια του πιάτου.

Ρίξτε το λάδι πάλι πίσω στο τηγάνι. Βάλτε τις πατάτες πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρά.

7. Τέλος: Μαγειρέψτε ξανά για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά . Βάλτε τις πατάτες σε ένα πιάτο.

Τέλειο! Δείτε κι άλλες συνταγές για πατάτες στο τηγάνι. Καλή Όρεξη!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά (2 x 15 λεπτά)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για τις Τραγανές Πατάτες

Το Άμυλο: Το ξέπλυμα του αμύλου από τις πατάτες είναι κρίσιμο για να γίνουν τραγανές και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Το Σκόρδο: Το τηγάνισμα του σκόρδου για 1 λεπτό και η αφαίρεσή του αφήνει στο λάδι ένα διακριτικό άρωμα χωρίς να καεί το σκόρδο.

Χαμηλή Φωτιά: Το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι είναι απαραίτητο, καθώς ψήνει τις πατάτες μέχρι μέσα και τις κάνει μαλακές, ενώ η εξωτερική πλευρά παίρνει χρώμα.

Καρυκεύματα: Η προσθήκη κόκκινου πιπεριού (πάπρικας) και κύμινου δίνει έναν ανατολίτικο χαρακτήρα στη γεύση, που δένει τέλεια με το τυρί.


 

Σχετικές Συνταγές 

Πατάτες Φούρνου με Ρίγανη

Πατατοσαλάτα με Μαγιονέζα και Μπέικον

Σπιτικό Τυρόψωμο με Φέτα


 

Subscribe to recipe’s youtube channel here