Το Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση. Είναι ιδανικό για να τρατάρεις την οικογένεια και τους φίλους σου, χωρίς να περάσεις ατελείωτες ώρες στην κουζίνα. Η πλούσια κρέμα, τα αρωματικά μανιτάρια και το τρυφερό κοτόπουλο αγκαλιάζουν τις πατάτες, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Κομμάτι από Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια, που αναδεικνύει τις στρώσεις των υλικών.

Ετοιμάζεστε για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο; Αυτό το Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια είναι η τέλεια επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να απολαύσετε ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο! Με την κρεμώδη υφή του, την πλούσια γεύση από μανιτάρια και κοτόπουλο και την τυρένια κρούστα του, θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το απολαυστικό Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια θα χρειαστούμε:

  • 6 τεμ. Πατάτες
  • 1 τεμ. Στήθος κοτόπουλου
  • 700 γρ. Μανιτάρια (σε φέτες)
  • 1 τεμ. Κρεμμύδι
  • 500 ml Κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Τυρί Gouda/Edam, τριμμένο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Μπαχαρικά (ό,τι σας αρέσει, π.χ. πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη – κατά βούληση)
  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοσχομυριστό Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια:

  1. Προετοιμάζω τις πατάτες και τη γέμιση:
    Βράζω τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τελείως.
    Όσο οι πατάτες βράζουν, ψιλοκόβω τα μανιτάρια, το στήθος κοτόπουλου και το κρεμμύδι.
    Σε ένα τηγάνι, βάζω λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρω το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαγειρευτούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  2. Ολοκληρώνω τη γέμιση:
    Μόλις ψηθούν τα υλικά στο τηγάνι, προσθέτω τα μπαχαρικά και αλάτι, κατά βούληση.
    Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, απλά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.
    Στη συνέχεια, σβήνω τη φωτιά.
  3. Συναρμολογώ το ογκρατέν:
    Αφού έχουν βράσει οι πατάτες, τις ξεφλουδίζω και τις τρίβω σε έναν χοντρό τρίφτη.
    Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζω μία στρώση από τις τριμμένες πατάτες.
    Πάνω από τις πατάτες απλώνω μία στρώση από το μείγμα κοτόπουλου-μανιταριών-κρέμας που ετοίμασα.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία, φτιάχνοντας δηλαδή εναλλάξ στρώσεις από πατάτες και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
    Στην κορυφή του ογκρατέν, απλώνω ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί Ολλανδίας.
  4. Ψήνω το ογκρατέν:
    Βάζω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
    Ψήνω για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει, να ροδίσει όμορφα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Σερβίρω:
    Βγάζω το Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια από τον φούρνο και το αφήνω να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρω.

Notes

Tips για το Τέλειο Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ογκρατέν Πατάτας με Κοτόπουλο και Μανιτάρια σας τέλειο! Όταν βράζετε τις πατάτες, μην τις παραβράσετε, γιατί πρέπει να μπορούν να τριφτούν χωρίς να λιώσουν. Για πιο πλούσια γεύση στη γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριών για την κορυφή, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για ένα πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή