Φασολάκια Φούρνου

Η μητέρα μου είναι υπέροχη, καταπληκτική μαγείρισσα. Έχει μια αίσθηση στα προϊόντα και όλα αποδεικνύονται υπέροχα απ’ αυτήν. Λατρεύω τα πιάτα της. Όπως τα περισσότερα παιδιά, δεν μου άρεσαν τα πράσινα φασόλια ως παιδί, αλλά δεν μου άρεσαν καθόλου.
Χρόνια αργότερα, όταν το δοκίμασα μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της μητέρας μου, κατάλαβα γιατί δεν μου άρεσε. Θέλω να μοιραστώ μια διαφορετική συνταγή για την παρασκευή πράσινων φασολιών, που είναι η αγαπημένη μας.

Εδώ είναι τα προϊόντα που χρειάζεστε:

Πράσινα φασολάκια μεταξύ 800 g και 1 kg.
γιαούρτι – 1 φλιτζάνι τσαγιού
τριμμένη φρυγανιά / αλεύρι καλαμποκιού ή ολικής αλέσεως – 3 κουταλιές της σούπας
αυγά – 2 τεμάχια
βούτυρο αγελάδας 60 γρ.
σκόρδο – μερικές σκελίδες ή σκόνη σκόρδου
κόκκινη πιπεριά – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι πιπέρι
μαϊντανός – 1/2 ματσακι
σκληρό τυρί – κίτρινο τυρί ή παρμεζάνα ή μοτσαρέλα για πίτσα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τα ξεφλουδισμένα πράσινα φασολάκια(είναι σημαντικό να είναι μικρά) βράζονται σε αλατισμένο βραστό νερό για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν και έτοιμα, τότε το πιάτο γίνεται πραγματικά γρήγορο.
Η τριμμένη φρυγανιά αναμιγνύεται με τα μπαχαρικά και τη σκόνη σκόρδου / αν έχετε επιλέξει αυτήν την επιλογή / και οι τα φασολάκια αναμειγνύονται σε αυτήν. Τα απλώνουμε σε σ’ ενα όχι πολύ παχύ στρώμα σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε ένα μείγμα
αυγών και γάλακτος, το οποίο επίσης αλατοπιπερώνουμε. Ανακινήστε το ταψί για να κατανέμεται ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίστε με το επιλεγμένο τυρί και κομμάτια βουτύρου. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180-200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Για μένα, αυτό το πιάτο είναι πιο νόστιμο κρύο, παρέα με παγωμένο λευκό κρασί ή ροζέ, ή μπύρα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτερες σπιτικές λουκανικόπιτες!!!
Επόμενο άρθροΡολό πατάτας!