Τυρόπιτες στο τηγάνι

Υλικά:

αλεύρι – 700 g (κοσκινισμένο).
γιαούρτι – 500 g.
μαγειρική σόδα – 2 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – 2 κουταλιές της σούπας.
ελαιόλαδο – 50 ml.
κίτρινο τυρί – 200 g (τριμμένο).
Φέτα τυρί – 300 g (θρυμματισμένο).
βούτυρο αγελάδος – 50 g (λιωμένο).

Εκτέλεση:

Προσθέστε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατέψτε να αφρίσει. Ρίχνουμε το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανάβουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Πρέπει να αποκτήσετε μια μαλακή αλλά μη κολλώδη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή καπάκι. Περιμένετε 15-20 λεπτά για να ξεκουραστεί.

20 λεπτά αργότερα χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και σχηματίζουμε 8 μπάλες. Ανοιγουμε ελαφρά τα μπαλάκια και βάζουμε στο κέντρο τυρί φέτα και κίτρινο τυρί. Πιέστε τις άκρες έτσι ώστε να κλείσετε τη γέμιση και να σχηματίσετε προσεκτικά μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα ήδη γεμισμένα μπαλάκια με διάμετρο περίπου 16-18 εκ.
Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο τηγάνι 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλείφουμε τις έτοιμες τυρόπιτες με λάδι.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠοιος είπε ότι δεν μπορείτε να φάτε γλυκά σε δίαιτα;
Επόμενο άρθροNτόνατς σοκολάτας…θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας