Κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα

Τα κουλουράκια βουτύρου είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, με μια πλούσια γεύση βουτύρου και μαρμελάδας. 

Τα κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα είναι ένα υπέροχο σνακ για κάθε περίσταση. Είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, ή για να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε τα καλύτερα κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα:

  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθεί εύκολα και να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
  • Μην προσθέτετε πολύ αλεύρι, διαφορετικά τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά.
  • Αφήστε τα κουλουράκια να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά πριν τα ψήσετε, έτσι ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν τραγανά.
  • Μη γεμίζετε τα κουλουράκια υπερβολικά με μαρμελάδα, διαφορετικά θα ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο.

Υλικά

100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο,
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια.
1 ασπράδι αυγού
150 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο, ζάχαρη άχνη και βανίλια.
Προσθέστε το ασπράδι αυγού και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνετε το αλεύρι με 0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε για 10 δευτερόλεπτα.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή.
Βάλτε την σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο αστέρι και βγάλτε τα κουρουρακια σε λαδόκολλα, κάντε μια κοιλότητα στη μέση και ρίξτε τη μαρμελάδα από κορνέ, ψήστε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη μαρμελάδα.
Τα μπισκότα είναι πολύ τρυφερά και εύθρυπτα!

Η Συνταγή είναι της Ksenia Shiba

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια βουτύρου

Κουλουράκια βουτύρου

Υλικά

200 γρ.βουτυρο,
120γρ.ζαχαρη,
40ml ηλιέλαιο,
1 αυγό,
400γρ, αλεύρι
1κ.μπεικιν παουντερ!

Για το αλλειμα
1 αυγό
40ml γάλα,

Εκτέλεση

1. Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπησε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθέτησέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Φτιάξε κορδόνια με τη ζύμη και πλάσε το σχήμα που σου αρέσει.
4. Βάλε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το αυγό με το γάλα και άλειψε με αυτό τα κουλουράκια.
6. Ψήσε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160°C για 20-25 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΤυροφουσκέτες: Το απόλυτο σνακ για τους λάτρεις του τυριού!
Επόμενο άρθρο1 φλυτζάνι φυλλώδη λαχανικά: Το μυστικό για μια μακρά και υγιή ζωή