Θα σας δείξω πώς φτιάχνω τις πιο αρωματικές και νόστιμες Μαραθοτηγανίτες από την σέριφο. Είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές γιατί, εκτός του ότι είναι πανεύκολη, είναι και εξαιρετικά ευέλικτη. Έτσι, μπορείς να την απολαύσεις ως ορεκτικό, ως ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και ως συνοδευτικό, ενώ είναι ιδανική για όσους νηστεύουν. Το άρωμα του μάραθου είναι απίστευτο και σε συνδυασμό με τα κρεμμυδάκια δημιουργεί μια μοναδική γεύση που θα λατρέψεις.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μαραθοτηγανίτες Σερίφου
Μάθε πώς να φτιάχνεις τις πιο αφράτες και τραγανές Μαραθοτηγανίτες! Ακολουθώντας μια πανεύκολη συνταγή, θα δημιουργήσεις ένα αρωματικό ορεκτικό που θα λατρέψουν όλοι, ιδανικό για ορεκτικό ή νηστίσιμο γεύμα
Ingredients
Για να φτιάξεις τις τηγανίτες, θα χρειαστείς:
- 2 ματσάκια φρέσκο μάραθο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σταγόνα χυμό λεμονιού
- Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
- Ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτές τις αρωματικές τηγανίτες.
1. Πλένω καλά τον μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, και τα ψιλοκόβω όλα μαζί.
2. Τα βάζω σε μία λεκάνη, τα αλατοπιπερώνω και τα ζυμώνω με τα χέρια μου ώστε να ομογενοποιηθούν και να μαλακώσουν.
3. Έπειτα, ρίχνω μέσα στο μείγμα μου το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. προσθέτω και χλιαρό νερό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχω έναν παχύρρευστο χυλό.
4. Στο τέλος, ρίχνω μία σταγόνα χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
5. Βάζω το λάδι στο τηγάνι να κάψει. παίρνω με ένα μεγάλο κουτάλι λίγο-λίγο χυλό και τον ρίχνω στο καυτό λάδι.
6. Τηγανίζω τις τηγανίτες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή
- Η σταγόνα λεμονιού: Το λεμόνι είναι το μυστικό για να γίνουν οι Μαραθοτηγανίτες σου πιο τραγανές!
- Η σωστή υφή: Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρρευστος αλλά όχι σφιχτός, για να παραμείνουν αφράτες οι τηγανίτες σου. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό.
- Το τηγάνισμα: Φρόντισε το λάδι να είναι καυτό πριν ρίξεις τις τηγανίτες. όταν είναι έτοιμες, τις βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.








