Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού

Οι τυρόπιτες κουρού είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις των γευστικών παραδόσεων. Με λαχταριστή γέμιση τυριού και φρέσκα αρωματικά βότανα αν θέλετε, αυτές οι πίτες συνδυάζουν την τραγανή εξωτερική κρούστα με την κρεμώδη υφή της γέμισης. Είναι ιδανικές για πρωινό, brunch ή ακόμη και για ένα γευστικό σνακ. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Υλικά

1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κούπα ζεστό γάλα
2 αυγά
1 /4 της κούπας λιωμένη μαργαρίνη
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό
600 γρ. τυρι φέτα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίξτε πρώτα το λάδι, το γάλα, την μαργαρίνη, τα αυγά, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατέψτε λίγο με το σύρμα και ρίξτε σταδιακά το αλεύρι. Φτιάξτε μια ωραία και μαλακή ζύμη. Αφήστε μόνο για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα.
Ανοίξτε πίτες με τον πλάστη και γεμίστε με τυρί. Κλείστε, διπλώστε, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30 λεπτά.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικές Σπανακοτυρόπιτες

Σπανακοτυρόπιτες

Υλικά

3/4 ποτήρι νερού Γάλα
3/4 ποτήρι νερού λάδι
3 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι (αλλα το υπολογίζουμε με την ζύμη)

Για το άνοιγμα του φύλλο
Αλεύρι 

Για τη γέμιση: (Η γέμιση μπορεί να είναι και δική σας εμπνευση)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
1/2 φλ. τσαγιού μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 αυγό χτυπημένο
6-7 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
6-7 ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για επαλειψη
1 αυγό
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το γιαούρτι, το αυγό και χτυπάμε με το χέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε να πάρει μία υφή ζύμης
και ξεκινάμε να ζυμώνουμε και με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χερια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε το ξερό και χλωρά κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοπας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη κρυώσουν.
Καθαρίζετε, πλένετε, ψιλοκόβετε το σπανάκι, το βάζετε σε σουρωτήρι, το
πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 20 λ. Στη συνέχεια το στύβετε με τα
χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του και το βάζετε στο μπολ με τα σοταρισμένα
κρεμμύδια. Προσθέτετε στο μπολ τα 2 ειδών τυριά, το αυγό, τον άνηθο το
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Μοιράζουμε την ζύμη σε 12 μέρη και φτιάχνουμε 12 μπαλες ζύμης


Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 12 μεγάλα φύλλα.


Αλειφουμε το φύλλο με λαδι το διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε κατα μήκος την
γέμιση.


Κάνουμε το φύλλο ρολό και στρίβουμε σαλιγκάρι
Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση και τα φύλλα.

Αναμιγνύουμε και χτυπάμε τα υλικά επάλειψης και αλείφουμε τις σπανακοτυρόπιτες και πασπαλίζουμε σουσάμι

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 40-45 λεπτά, αλλά να είστε προσεκτικοί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Πορτοκάλι με την ψίχα
Επόμενο άρθροΣτιφάδο κουνέλι-κοτόπουλο