Σπιτικές κρέπες 

Φυσικά, η γέμιση για αυτές μπορεί να είναι διαφορετική γι όλους – τόσο γλυκιά όσο και αλμυρή.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι
4 τεμ. αυγά
600 ml. γάλα
4 κουταλιές της σούπας ξινη κρέμα
500 ml. βραστο νερο
1 κουτ.γλ σόδα
100 ml. φυτικό λάδι (άοσμο)
3-6 κ.σ. ζάχαρη
πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

☀️ Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα, το φυτικό λάδι και την ξινη κρέμα.
Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διαλύουμε (σβήνουμε) τη σόδα σε βραστό νερό και ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι σε διάφορα βήματα, ανακατέψτε. Η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7-10 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο τηγάνι.

Όσο καλύτερα θερμαίνεται το τηγάνι, τόσο πιο ωραίο χρώμα θα έχουν οι κρεπες.
Νόστιμεςςςς!!!
ΥΓ. Μια συνταγή που χρησιμοποιώ πολλά χρόνια ρυθμίστε μόνοι σας την ποσότητα της ζάχαρης, όλα εξαρτώνται από το είδος της γέμισης.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού.