Οι Τυρόπιτες του Δρόμου είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για πίτα, που μπορεί να μη φαίνεται περίπλοκη, αλλά κρύβει μέσα της όλη τη νοστιμιά της ελληνικής παράδοσης. Η ζύμη τους είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση με φέτα και αυγό δίνει μία μοναδική αλμυρή γεύση. Εγώ τις φτιάχνω πολύ συχνά και είναι πάντα επιτυχία, εξαφανίζονται αμέσως!
Υλικά
300ml νερό,
1 κ.σ.αλάτι
450γρ.αλεύρι
λάδι – 20 g
Γέμιση
τυρί φέτα τριμμένο – 100 g
αυγό – 1 τεμ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με το τυρί και αφήνουμε στην άκρη
Ζυμώνω τα υλικά της ζύμης και την αφήνω να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Τη μοίρασα σε 4 μπαλάκια, ισιωσα το καθένα σε μια μικρή κρούστα, αλείψα με λάδι και βούτυρο.
Σε ένα λαδωμένο τραπέζι, τέντωσα-ανοιξα την κάθε κρούστα
Διπλώστε και από τις τέσσερις πλευρές και σχηματίστε ένα παραλληλόγραμμο.
Βάζουμε γέμιση από τυρί και αυγά κατά μήκος και ξαναδιπλώνουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Έψησα στους 220, πριν τα βάλω στο φουρνο τα πέρασα με ένα κομμάτι βούτυρο.
Καλη Απόλαυση
Tips για τις Τέλειες Τυρόπιτες του Δρόμου
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τυρόπιτες του Δρόμου σας απίθανες! Το χλιαρό νερό στη ζύμη βοηθάει να γίνει πιο ελαστική. Όταν ανοίγετε το φύλλο, να είστε απαλές, αλλά αποφασιστικές. Το λάδι στον πάγκο βοηθάει να μην κολλήσει. Μην παραλείψετε το άλειμμα με βούτυρο πριν το ψήσιμο, δίνει απίστευτη γεύση και τραγανή υφή. Αυτές οι Τυρόπιτες του Δρόμου είναι ιδανικές για να τις πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή για ένα γρήγορο σνακ στο σπίτι.












