H Πίτα μου

Συστατικά:

Ζύμη:
3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Γέμιση
3-4 μεσαία κολοκύθια τριμμένα (στημένα)
3-4 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
200 γραμμάρια φέτας
100 γρ. Πικάντικο τσένταρ
3 αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας ρύζι 
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
Αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για ζυμαρικά.

Μέθοδος:

Ετοιμάστε τη ζύμη και αφήστε την σκεπασμένη για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τρίψτε τα κολοκύθια και στιψτε τα καλά. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και αφήστε τα στην άκρη.

 

Ανοίξτε τα φύλλα

και τοποθετήστε τα μισά σε ένα ταψί αλλοιμένο με λίγο λάδι καθώς και αλλοιμένα με λίγο λάδι ανάμεσα στο καθένα. Ρίξτε τη γέμιση πάνω τους

και στη συνέχεια βάλτε τα υπόλοιπα μισά από πάνω.

Κόψτε ελαφρά την πίτα στην επιφάνεια. Πασπαλίστε με λίγο λάδι.


Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 45 έως 1 ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό.

Απολαύστε και ευχαριστώ!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Φράουλα Τυραμισού: Ένα κλασικό γλυκό με φρουτένια ανατροπή!
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με σπιτικό φύλλο στο χέρι