Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια

Η Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια (Σφουγκάτο) είναι ένα καλοκαιρινό ελληνικό πιάτο με βάση το αυγό που μοιάζει πολύ με ισπανική ομελέτα. Κάποιοι το έχουν συγκρίνει με την ιταλική φριτάτα αλλά είναι πιο ελαφρύ καθώς δεν είναι τηγανητό. Το Σφουγκάτο είναι μια χαρακτηριστική καλοκαιρινή συνταγή με λίγα μόνο απλά βήματα. Μαγειρέψτε λοιπόν και κάντε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι!

Υλικά

300 γρ κολοκυθάκια (κολοκυθάκια) (1 κολοκυθάκι)
4 αυγά
4 φρέσκα ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι (μέτριο)
70 γρ γραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί
50 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο
5 κλωναράκια μαϊντανό
6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μαύρο πιπέρι)
1 1/2 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε τρίβοντας τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας τις μεγαλύτερες τρύπες του τρίφτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. Τα αβακατευουμε απαλά στο μπολ για να απλωθεί ομοιόμορφα το αλάτι.
Συνεχίζουμε βάζοντάς τα σε τρυπητό να στραγγίσουν. Αφήνουμε 30 λεπτά να στραγγίξουν τα κολοκυθάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια για να φύγει η περιττή υγρασία

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, τη φέτα (βρίσκω πολύ νόστιμο αυτόν τον συνδυασμό), το μισό αλεύρι, τα κρεμμύδια,
τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και τα καρυκεύματα. Αν χρησιμοποιείτε κρέμα γάλακτος προσθέστε σε αυτό το σημείο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα χτυπημένα αυγά στο παραπάνω μείγμα κολοκυθιών-βότανα-τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σκληρό τυρί.
Ψήνουμε στους 180 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε όταν κρυώσει και απολαμβάνουμε. Καλή Όρεξη!

H Συνταγή είναι από το vickisgreekrecipes

Ακολουθήστε στο instagram VickisGreekRecipes 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λαχανικά

Ομελέτα Φούρνου με λαχανικά

Συστατικά:

1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές καμπάνες κομμένες
άλας
μαύρο πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1 κγ μείγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
2 ντομάτες
3 μεσαίες πατάτες
6 αυγά
μαϊντανός
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αφήνουμε στην άκρη

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Μείγμα μπαχαρικών , σκόρδο και ανακατεύουμε να βράσει και να μαγειρευτεί η γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε.
Αδειάζουμε μέσα στα αυγά το μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
Πριν την βγάλετε 5-8 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο της επιλογής σας

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και κακάο
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου….γρήγορο και νόστιμο φαγητό για όλους