Συστατικά 

220 γρ αλατισμένο βούτυρο
450γρ καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά κορνφλαουρ
1 πακέτο φύλλο βηρυτού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο (ή χρησιμοποιήστε ολόκληρα γαρίφαλα για να τοποθετήσετε
στη μέση του κάθε κομμάτι)

Οδηγίες:
1) Συνδυάστε τα καρύδια και μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
2) Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μπορείτε να το λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων
3) Βουρτσίστε τις πλευρές και το κάτω μέρος ενός δοχείου 35×50 με το λιωμένο βούτυρο.
Βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε πρώτα το πλεόνασμα βουτύρου από τη βούρτσα πριν βουρτσίζετε το ταψί.
4) Τοποθετήστε ένα φύλλο κατά μήκος στο κάτω μέρους του ταψιού και, στη συνέχεια,
βουρτσίστε ελαφρά όλη την περιοχή με το λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να καθαρίσετε το πλεόνασμα  βουτύρου από τη βούρτσα προτού το κάνετε.

 

5) Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον τα μισά φύλλα του φύλλου. Εάν υπάρχει ένας μονος αριθμός φύλλων, τοποθετήστε το επιπλέον στο κάτω στρώμα.
6) Πασπαλίστε το μείγμα των ξηρών καρπών ομοιόμορφα από πάνω από το φύλλο που στρώσατε.
7) Τοποθετήστε ένα φύλλο από άλλα φύλλα πάνω από το μείγμα των ξηρών καρπών και βουρτσίστε ελαφρά με το βούτυρο.
Χρησιμοποιήστε περισσότερη προσοχή με αυτό το φύλλο, επειδή αυτό το φύλλο μπορεί να σχίστει και να χαλάσει η στρωμάτωση.
8) Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε και τα υπόλοιπα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουρτσίζετε ελαφρά και το επάνω φύλλο με βούτυρο.
9) Κόψτε στα επιθυμητά σχήματα (τετράγωνο ή διαμάντι).
10) Αν χρησιμοποιείτε ολόκληρα γαρίφαλα, τοποθετήστε το ένα στη μέση κάθε κομμάτι.
(Δείτε την εικόνα για παράδειγμα)
11) Ψήνετε για μία ώρα στους 200 ° για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του ράφι αν χρησιμοποιείτε πυρεξ.
11) Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ η ζύμη ψήνεται

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρέστε τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέστε μέλι και χυμό λεμονιού
και ανακατέψτε. Αφήνουμε να κρυώσει πριν ρίξουμε στο ζεστο γλυκό.

Easy Baklava

Ingredients for pastry:
2 sticks unsalted sweet cream butter
1 lb chopped walnuts
2 teaspoons cinnamon
1 level tablespoon cornstarch
1 box thin phyllo dough
1 teaspoon ground cloves (or use whole cloves to place in the middle of each piece)

Instructions:
1) Combine walnuts and spices in a large mixing bowl.
2) Melt butter in a sauce pan. You can melt it in the microwave, however, it doesn’t ever seem to come out quite right.
3) Brush the sides and bottom of a 14×20 pan with melted butter. Make sure to first scrape the the excess butter off of the brush into the sauce pan before brushing the baking pan.
4) Place a sheet of phyllo along the bottom of the pan, then lightly brush all around it with the melted butter, still making sure to scrape the excess butter off of the brush before doing so.

 

5) Repeat this process until you’ve used at least half of the sheets of phyllo. If there’s an odd number of sheets, place the extra on the bottom layers.
6) Sprinkle the nut mixture evenly across the top of the bottom layers you created.
7) Place a sheet of phyllo on top of the nut mixture and lightly brush butter on it. Use more care with this piece, because this sheet of phyllo can rip and create a mess.
8) Repeat the process until you’ve used the rest of the sheets of phyllo. Make sure to still lightly brush the top sheet with butter as well.
9) Score into desired shapes (square or diamond).
10) If using whole cloves, place one in the middle of each piece. (See picture for example)
11) Bake for one hour at 300° for one hour or until golden brown. Place on the bottom rack if using a glass pan.
11) Prepare syrup while pastry is baking

Syrup
3 cups water
3 cups sugar
1 tablespoon honey
1 tablespoon lemon juice

Mix water and sugar in a sauce pan. Bring to a boil for about 30 minutes. Take off heat and let cool for about 5-7 minutes. Add honey and lemon juice and stir. Let cool before pouring onto warm pastry. One must be cool while the other is warm.

*Please note my pan is smaller, so I had to fiddle with the phyllo to make it work. (long story 😜😄)

Προηγούμενο άρθροXοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στην Κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα ρολάκια Κανέλας