Υλικά:

  • 500γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με το πιρούνι ή στο μίξερ.
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

ΠΗΓΗ: beu.com.cy

Revithokeftedes (Chickpeas Balls) for Ouzo

Ingredients:

500g chickpeas
2 chopped onions
1 dried onion, grated
1 bunch of mint, chopped
1 bunch of parsley, chopped
2 tbsp dill, finely chopped
1 cup self raising flour of
Salt Pepper
flour and oil for frying

Implementation:

Soak the chickpeas from the previous day and boil until they start to peel off.
Strain and mash them with the fork or mixer.
Stir all ingredients well and leave the mixture on the refrigerator for half an hour.
Roll the meatballs by hand and toss in the flour , shake off the unnecessary flour and fry them in hot oil.

Enjoy with Greek Ouzo by mytilini island

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Γεμιστά Αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με βανίλια και κακάο