Συστατικά :

5 αυγά (μην ανησυχείτε, δεν θα αισθανθείτε τη γεύση του ή τη μυρωδιά του).
5 κιλά σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη).
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι.
1½ φλιτζάνι ζάχαρη.
1 φλιτζάνι γάλα.
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα.
2 πακέτα απλό μπισκότο (χρησιμοποιήσαμε πτι μπερ).
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
(μυστικό ❕ χρησιμοποιήστε λιγο τριμμένο λεμόνι)

Μέθοδος:

Ανακατέψτε με το χέρι τα αυγά, το λάδι και τα άλλα συστατικά.
Κατόπιν τοποθετήστε την κουζίνα σε χαμηλή φωτιά και κρατήστε την ανακατεύοντας έως ότου η υφή γίνει παχιά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέστε απευθείας το μειγμα των αυγών στο τριμμένο μπισκότο και ανακατέψτε καλά.
Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμακαι δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια – αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα). 
Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες
μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

Lazy/Easy Cake :

( MaMa Recipe / Childhood Sweet )

Ps. The biscuit at this recipe not crunchy cuz I don’t like it crunchy !

Ingredients :

5 eggs ( don’t worry , you will not feel the taste of it or the smell of it ).

5 tbs cocoa powder ( unsweetened ).

1 cup of vegetable oil.

1½ cup of sugar .

1 cup of milk .

1 cup of grated coconut .

2 packet plain Biscuit ( we used to use

Marie biscuit ) .

1tbsp vanilla

( secret  don’t tell it to anyone lol 😜 : use grated of tow lemon ).🍋

Method :

Manually mix the eggs , oil then the other ingredients .

Then put the cooker at low heat and keep

stirring until the texture become thick .
Remove the cooker from the gas stove.

Add the sauce to the biscuit directly and mix it very well .

Spread a baking paper and pour the mixture. I wrap the paper around the mixture and create a log. (roll right – left until form the log).
Wrap the paper in the edges to prevent leak and refrigerate for a few hours until frozen. When ready, cut it into slices and serve pieces on a platter.

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με Καρύδια και Σταφίδες
Επόμενο άρθροΤα Παξιμάδια του καφέ…