Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τα Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο πρωινό. Φτιαγμένα με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι, είναι αφράτα, γλυκά και αρωματικά, χάρη στη μπανάνα, το μέλι και την κανέλα. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα

Στοίβα από αφράτα Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα, περιχυμένα με μέλι και πασπαλισμένα με κανέλα

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με κάτι νόστιμο, υγιεινό και πανεύκολο; Τα Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα είναι ακριβώς αυτό! Είναι το αγαπημένο μου γλυκό πρωινό, που φτιάχνεται στο άψε-σβήσε και δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα θα χρειαστούμε:

  • 1 τεμ. Μπανάνα (ώριμη)
  • 1 Αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Βρώμη (νιφάδες)
  • 2 κ.σ. Γάλα
  • 1/2 κ.γ. κοφτό Μπέικιν πάουντερ
  • Μέλι (για σερβίρισμα)
  • Κανέλα (για σερβίρισμα)
  • Ελάχιστο λάδι (για το τηγάνι)

Instructions

  1. Ξεκινήστε την προετοιμασία των pancakes χτυπώντας τη βρώμη στο μούλτι, μέχρι να μετατραπεί σε ψιλή σκόνη. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομοιόμορφη υφή στο τελικό σας μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μούλτι το γάλα, το αυγό, την κομμένη μπανάνα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους.
  3. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ραντίστε το με ελάχιστο λάδι. Ψήστε τα pancakes ένα-ένα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρετε τα pancakes ζεστά, περιχύνοντάς τα με μέλι και πασπαλίζοντάς τα με κανέλα για έξτρα άρωμα και γεύση! Απολαύστε!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou

Notes

Tips για τα Τέλεια Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Πάνκεικ Βρώμης με Μπανάνα σας τέλεια! Χρησιμοποιήστε μία ώριμη μπανάνα, όχι πράσινη, καθώς είναι πιο γλυκιά και πολτοποιείται πιο εύκολα. Αν το μείγμα σας είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα, κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. Μη βάζετε πολύ λάδι στο τηγάνι, γιατί τα πάνκεικ θα το απορροφήσουν και θα γίνουν βαριά. Λίγες σταγόνες είναι αρκετές. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα για έξτρα άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή