Αν έχεις πολλά κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά, αυτή η πάστα κολοκυθιού είναι η ιδανική συνταγή για σένα. Γίνεται εύκολα, έχει υπέροχη γεύση και μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, ως σος ή ως συνοδευτικό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πάστα κολοκυθιού

Πάστα κολοκυθιού

H Πάστα κολοκυθιού, ένα νόστιμο μείγμα που είναι γνωστό και ως "Χαβιάρι κολοκυθιού" στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσεις τη γεύση του καλοκαιριού μέσα σε ένα βάζο και να την απολαμβάνεις όλο τον χρόνο.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πάστα, θα χρειαστούμε:

  • 3 κιλά Κολοκυθάκια
  • 1 κιλό Καρότα
  • 1 κιλό Κρεμμύδια
  • 1 κιλό Ντομάτες
  • 200 ml Φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Ξίδι (9%)
  • 5-6 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 ματσάκι Φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (προαιρετικά)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη πάστα.

1. Καθαρίζω τα κολοκυθάκια από τη φλούδα και τους σπόρους (αν είναι μεγάλα) και τα κόβω σε κύβους. τρίβω τα καρότα στον χοντρό τρίφτη, κόβω τα κρεμμύδια σε ημικύκλια. βουτάω τις ντομάτες σε βραστό νερό, τους αφαιρώ τη φλούδα και τις πολτοποιώ σε πουρέ.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω το φυτικό λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. προσθέτω τα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά.

3. Προσθέτω τα κομμένα κολοκυθάκια στα κρεμμύδια και τα καρότα, ανακατεύω και τα σιγοβράζω σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

4. Προσθέτω τον πουρέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι. συνεχίζω το σιγοβράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.

5. Πολτοποιώ τα βρασμένα λαχανικά με ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι να έχω μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύω καλά.

6. Επιστρέφω την πάστα κολοκυθιού στην κατσαρόλα και τη σιγοβράζω για άλλα 5-10 λεπτά. στο τέλος, αν θέλω, προσθέτω τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.

7. Γεμίζω τα αποστειρωμένα βάζα όσο η πάστα είναι ακόμα ζεστή, τα κλείνω σφιχτά με τα καπάκια και τα γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

8. Αποθηκεύω τα βάζα σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος. η πάστα θα είναι έτοιμη για κατανάλωση μετά από 1-2 εβδομάδες.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πάστα κολοκυθιού σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κολοκυθάκια: Αν τα κολοκυθάκια σας είναι πολύ νεαρά, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τους σπόρους. Αν είναι μεγαλύτερα, αφαιρέστε τους για πιο λεία υφή.
  • Σερβίρισμα: Μπορείτε να σερβίρετε την πάστα ως ένα εύκολο ορεκτικό με φρυγανισμένο ψωμί ή ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή ψάρια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή