Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα χωρίς φύλλο…καλοψημένη τραγανή νοστιμότατη | Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……

Πεντανόστιμη Πίτα με Λαχανικά

ΥΛΙΚΑ :

2 μέτριες πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμύδια
μερικά κλαδάκια μαϊντανού
4 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
1 και μισό φλιτζάνι γάλα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
3 και μισό φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 – 150 γρ. φέτα
Για πάνω από την πίτα
χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 40 cm περίπου.
Αρχικά, κόψτε σε ένα δίσκο κοπής όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια, αφαιρώντας τα σπόρια από τις ντομάτες, βάλτε τα σε ένα σκεύος και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάλτε τα αυγά, προσθέστε το λάδι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και
ανακατέψτε με έναν αναδευτήρα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.
Στο μίγμα αυτό προσθέτετε τη φέτα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και με μια μαρίζ ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά.
Το ρίχνετε στο πυρέξ, απλώνετε το μίγμα με την μαρίζ και από πάνω βάζετε το χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ.
Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 C έως ότου αποκτήσει ένα όμορφο
ρόδινο χρώμα και βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας.
Απόλυτα νόστιμη και πολύ εύκολη. Δοκιμάστε την.

Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα χωρίς φύλλο…καλοψημένη τραγανή νοστιμότατη | Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση
Επόμενο άρθροΡολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί