Η Πάστα Μπισκότου Χωρίς Ψήσιμο αποτελεί την απόλυτη λύση όταν θέλω να φτιάξω ένα εντυπωσιακό γλυκό χωρίς κόπο και ψήσιμο. Επιπλέον, αυτή η συνταγή με έχει σώσει αμέτρητες φορές όταν έχω επισκέπτες στο τελευταίο λεπτό. Επίσης, η κρεμώδης υφή της θυμίζει σοκολατένια μους, ενώ παράλληλα τα μπισκότα προσθέτουν τη δική τους μοναδική γεύση και υφή.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πάστα Μπισκότου Χωρίς Ψήσιμο
Η πιο γρήγορη και νόστιμη Πάστα Μπισκότου Χωρίς Ψήσιμο! Φτιάξτε σε μόλις 5 λεπτά ένα βελούδινο, σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, σαν επαγγελματική σοκολατίνα. Χωρίς φούρνο, με ελάχιστα υλικά και σίγουρη επιτυχία!
Ingredients
- 1 συσκευασία μπισκότα Πτι Μπερ κλασικό (περίπου 33 κομμάτια)
- 450 ml γάλα κρύο
- 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
- 1 κουταλιά της σούπας Μερέντα ή 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη Μάννα Κεραμαρή (προαιρετικά)
- 1 βανιλέτα
- Λίγες σταγόνες λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά)
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 1 κουβερτούρα γάλακτος ή σοκολάτα γάλακτος
- 50 ml γάλα καυτό
Instructions
Προετοιμασία της βάσης
Αρχικά, παίρνω 11 μπισκότα και τα βρέχω ελαφρά με λίγο γάλα. Στη συνέχεια, τα στρώνω στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσω. Ακόμη, φροντίζω να τα τοποθετήσω ομοιόμορφα ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια.
Παρασκευή της κρέμας σοκολάτας
Ρίχνω σε ένα μπολ τα 450 ml κρύο γάλα και προσθέτω την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα. Έπειτα, χτυπάω με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα. Μάλιστα, για να ενισχύσω τη γεύση, προσθέτω μία κουταλιά Μερέντα και μία βανιλέτα. Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη αν προτιμώ.
Προσθήκη μπισκότων στην κρέμα
Παίρνω τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σπάω σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, τα ραντίζω ελαφρά με λίγο γάλα και τα ανακατεύω. Έπειτα, τα ρίχνω μέσα στη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύω απαλά.
Συναρμολόγηση της τούρτας
Ρίχνω το μείγμα της κρέμας με τα μπισκότα πάνω από τη βάση που έχω ήδη ετοιμάσει. Ακόμη, το στρώνω ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Μετά, παίρνω άλλα 11 μπισκότα, τα βρέχω ελαφρά με γάλα και τα τοποθετώ από πάνω. Τέλος, τα πατάω απαλά με το χέρι για να γίνουν ομοιόμορφα.
Παρασκευή του γλάσου
Ζεσταίνω 50 ml γάλα στο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει καυτό. Στη συνέχεια, το ρίχνω πάνω σε σπασμένα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος ή κουβερτούρας. Έπειτα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο γλάσο.
Τελικό στρώσιμο και διακόσμηση
Απλώνω το γλάσο σοκολάτας πάνω από την τούρτα με τη σπάτουλα. Επιπλέον, μπορώ να τη διακοσμήσω με μπαλάκια σοκολάτας λευκής και μαύρης ή με οτιδήποτε άλλο μου αρέσει.
Ψύξη και Σερβίρισμα
Τοποθετώ την τούρτα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Ωστόσο, μπορώ να τη σερβίρω και μετά από 3-4 ώρες αν βιάζομαι. Επίσης, η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 μέρες χωρίς να αλλάξει η υφή της.
Η Εκτέλεση είναι της κας Λενα Πασχου
Tips για Επιτυχημένη Τούρτα
- Χρησιμοποιώ 450 ml γάλα αντί για 400 ml όπως αναγράφει η συσκευασία, ώστε η κρέμα να είναι πιο κρεμώδης
- Δεν βάζω πάρα πολλά μπισκότα μέσα στην κρέμα για να μη γίνει σφιχτή
- Μπορώ να προσθέσω λίγες σταγόνες λικέρ ή κονιάκ για πιο έντονη γεύση
- Η συνταγή βγάζει 9 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού








