Κέικ καρύδας και νουτέλα 

Υφή: Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με ωραία υφή από την τριμμένη καρύδα.

Γεύση: Η γλυκιά γεύση της καρύδας συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια σοκολάτα της νουτέλα, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο γευστικό αποτέλεσμα.

Εμφάνιση: Το κέικ μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους, όπως με τριμμένη καρύδα, νουτέλα, σοκολατάκια ή φρούτα.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολο στην παρασκευή
  • Γρήγορο ψήσιμο
  • Λίγα υλικά
  • Ιδανικό για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο
  • Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Συνοψίζοντας:

Το κέικ καρύδας και νουτέλα είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει. Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι τέλειος, ενώ η υφή του κέικ είναι αφράτη και υγρή.

Προτείνω:

  • Να χρησιμοποιήσετε καρύδα τριμμένη φρέσκια για πιο έντονη γεύση.
  • Να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή φιστίκια, για πιο πλούσια υφή.
  • Να σερβίρετε το κέικ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα.

Είτε είστε λάτρεις της καρύδας, είτε της νουτέλα, είτε και των δύο, αυτό το κέικ θα σας ξετρελάνει!

Γα τουρτα διαμέτρου 24 εκ.

Υλικά

Νουτέλα 400 γρ
Αλεύρι 00 350 γρ
Ζάχαρη 200 γρ
Βούτυρο 190 γρ
Αφυδατωμένη καρύδα 150 γρ
Γάλα πλήρες 300 ml
Μέτρια αυγά 3
Μπέικιν πάουντερ 16 γρ
Μαγειρική σόδα ½ κουτ.γλ
Αλάτι μέχρι 1 πρέζα
διακοσμητικά ότι επιθυμείτε

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε το κέικ καρύδας με Nutella, ξεκινήστε να ενυδατώνετε την καρύδα, ρίχνοντάς την σε ένα μπολ με 200 ml γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε να απορροφήσει εντελώς τα υγρά. Εν τω μεταξύ, στο μπολ ενός μίξερ βασης, βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλεκτρικό μίξερ). Ξεκινήστε να δουλεύετε το μείγμα με το σύρμα για να αποκτήσετε μια ομοιογενή κρέμα, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας να ενσωματωθεί ένα πριν προχωρήσετε στο επόμενο και συνεχίστε να λειτουργείτε το μίξερ.

Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε τις σκόνες πριν τις ρίξουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Όταν ενσωματωθούν πλήρως προσθέτουμε την επανυδατωμένη καρύδα, τέλος προσθέτουμε τα 100 ml γάλα που έχουν απομείνει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα.

Λαδώνουμε και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα: το ισοπεδώνουμε με ένα κουτάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 60 λεπτά (αν είναι αερα στους 160° για 50 λεπτά περίπου).
Αν η επιφάνεια σκουραίνει πολύ, μετά από 30 λεπτά ψησίματος μπορείτε να καλύψετε το κέικ με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει, κόψτε το στα δύο και αλείψτε το με καρύδα nutella.

ΠΗΓΗ: Passion Food 71

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με νόστιμη γέμιση καρύδας

Κεικ Σοκολάτας με γεύση καρύδας

Συστατικά κέικ

2 αυγα
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 κγ εκχυλισμα Βανίλιας
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
Τσίμπημα αλατιού
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Συστατικά στρώματος καρύδας
1 λίτρο γάλακτος
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φακ Βανίλια

Για την Ganache
100 ml γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτας
100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τ αυγά την ζάχαρη, βανίλια, και χτυπάμε με το συρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το λαδι, το γάλα, αλάτι και χτυπάμε μετα απο κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το μισο αλεύρι, κακάο και μπεικιν και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και τέλος
προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα (τσερκι) 26 εκ βουτυροαλευρωμενη παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει απο το φούρνο την εμποτίζουμε 7-8 κσ γάλα να μουσκέψει και αφήνουμε στην άκρη.

Για το στρωμα καρύδας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ζάχαρη , καρυδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μετρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει καλα και να βγάζει παχιές φουσκάλες το μείγμα.
Προσθετουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε

Αδειάζουμε το μείγμα καρύδας πάνω απο το κεικ καυτό και απλώνουμε.

Για το στρώμα της σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιωσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στην κρεμα καρυδας και και βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

Βγάζουμε απο το ψυγείο χαλαρώνουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το τσερκι.
Χωρίζουμε την τουρτα σε 12 κομάτια και διακοσμούμε.

Καλη επιτυχία

Subscribe to recipe’s yoytube channel here

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος: Η τέχνη της απλότητας
Επόμενο άρθροκρεας κοκκινιστο με ρυζι