Υλικά
για ένα μικρο πυρεξ
3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
50 ml λάδι
Περίπου 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 1,5 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (τόσο όσο να δημιουργηθεί ένας χυλός σαν πηχτή τηγανίτα)
Λίγο λάδι για την επιφάνεια
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι.
Προσθέστε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το τριμμένο τυρί και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.
Σταδιακά, προσθέστε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός με την υφή πηχτής τηγανίτας.
(επειδή το καλαμποκάλευρο όταν αναμιγνύεται με υγρά δεν έχει γλουτένη και δεν παράγει τόσο πηχτή ζύμη όσο με το λευκό αλεύρι)
Λαδώστε ελαφρά μια μικρή φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα.
Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο λάδι και, αν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κέικ και μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγει καθαρή.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята’