Υλικά
1 κιλό Αλεύρι
1 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι (καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο)
½ φλιτζάνι του καφέ ξύδι
¾ kg φέτα τριμμένη
1 πακέτο βουτυρο φρέσκο γελαδινό λιωμένο
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και την φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εγρασίας και όταν η ζύμη είναι έτοιμη χωρίζουμε την ζύμη σε 15 μπαλάκια και τα αλευρώνουμε και αυτά.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα (σε μέγεθος που φαίνεται στην φωτο) αλευρώνοντας τα φύλλα όσο τα ανοίγουμε.

Μετά λαδώνουμε κάθε ένα φύλλο με ελαιόλαδο και βάζουμε το άλλο από πάνω άλλο φύλλο το οποίο και αυτό το λαδώνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για 5 τα φύλλα.

Κάνουμε τα ίδιο για τις επόμενες 2 πεντάδες φύλλων

Με κάθε μία πεντάδα και τον πλάστη ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο άρα 3 μεγάλα φύλλα.

Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και από πάνω ρίχνουμε 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Διπλώνουμε όπως φαίνεται στην φωτό και ρίχνουμε 2 κουταλια λιωμένο βουτυρο και πάλι τριμμένη φέτα.

Ξαναδιπλώνουμε από κάτω τώρα να κλείσει ξαναρίχνουμε άλλες 2 κουταλιές βούτυρο

και τέλος διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και κάνουμε ένα τετράγωνο το οποίο βάζουμε μεσα σε ένα λαδωμένο ταψί

Τη ίδια διαδικασία επαναλαμβανουμε και για τα υπόλοιπα φύλλα και τα στοιβαζουμε το ένα πάνω στο άλλο μέσα στο ταψί.

Τέλος πιέζοντας τα φύλλα με με τα χέρια να φτάσουν στα τοιχώματα του ταψιού.

 

Βάζουμε την πίτα σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Την βγάζετε αφήνετε λίγο να κρυώσει και την κόβετε την πίτα των 45 φύλλων

Καλή Επιτυχία

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΛαχματζούν…μπρόκολο με φέτα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη μέλι και σουσάμι