Αυτή η πίτα με τυριά, μπέικον, πιπεριά, σφολιάτα και μπεσαμέλ είναι η τέλεια επιλογή!Φτιάχνεται με τραγανή σφολιάτα, πλούσια γέμιση από τυριά, μπέικον και πιπεριές, και σκεπάζεται με μια κρεμώδη μπεσαμέλ.

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα
2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
200 γρ.γραβιέρα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
200 γρ. κασέρι
150 γρ. μπέικον
150 γρ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 αυγά

Για την επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

Μπεσαμέλ
50 γρ.βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.Τις κόβουμε κυβάκια και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο κομματάκια και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.Ρίχνουμε και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Ανακατεύουμε σε όλη την διάρκεια.Αποσύρουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσεις ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τ αυγά χτυπημένα.Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και τις πατάτες.Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα.

Ανακατεύουμε όλα μαζί. Σ’ ένα μεσαίο ταψί λαδώνουμε τον πάτο και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Ρίχνουμε όλο το μείγμα μας και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και το γάλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτα με  τυριά και με μανιτάρια

Πίτα με διαφορα τυριά

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,
400γρ.φετα τριμμένη,
300γρ.γραβιέρα τριμμένη,
300γρ.εμενταλ τριμμένο,
400γρ.μανιταρια άσπρα ψιλοκομμένα,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομενο,
200γρ.γαλα φρεσκο,
3 αυγα χτυπημένα,
1 πιπεριά μεγαλη Φλωρίνης ψιλοκομμενη,
αλατι,πιπέρι,
θυμάρι ξερό.

Εκτελεση:

Περνούμε ένα μπολ και Ρίχνουμε μέσα τα τυριά,τα αυγα το γάλα,θυμαρι, αλατι και το πιπερι τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη .βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και Ρίχνουμε μεσα τα μανιταρια το κρεμμύδι και την πιπεριά μόλις πάρει χρώμα το Ρίχνουμε στο μείγμα με τα τυριά μετα περνούμε ένα πυρεξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το περνάμε με λίγο ελαιόλαδο με το ειδικό πινελακι μας ,και το ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στα τυρια μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού ,βαζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω το περνάμε και αυτό με ελαιόλαδο και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω σουσάμι το ψήνουμε στους 180βαθμους πάνω και κάτω γύρω στα 35 με 40 λεπτάκια!! γίνετε τέλεια πίτα!!

ΠΗΓΗ: Xristina GewrgiopoulouΧρυσό Σκουφάκι μέλη

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια: Η τέλεια συνταγή
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με μαρμελάδα ❤️