Οι Πίτες με χοιρινό “γύρο” είναι ένα αγαπημένο πιάτο που φέρνει τη γεύση του αγαπημένου μας σουβλακιού στην κουζίνα μας, με μία πιο σπιτική και υγιεινή προσέγγιση, ειδικά αν χρησιμοποιούμε τον φούρνο ή το air fryer. Είναι ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πίτες με χοιρινό "γύρο"

Τι πιο νόστιμο και παρεΐστικο από τις Πίτες με χοιρινό "γύρο"! Αυτό το πιάτο είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα που θυμίζει σουβλάκι, αλλά με τη δική μας σπιτική πινελιά. Με αφράτο χοιρινό, τραγανές πατάτες, δροσερό τζατζίκι και ζεστές πίτες, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσετε όλοι!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές Πίτες με χοιρινό "γύρο" θα χρειαστούμε:

  • 400-500 γραμμάρια Χοιρινό (σπάλα και λαιμό, σε 2 χοντρά κομμάτια)
  • Λίγο Ελαιόλαδο (air fryer για το τηγάνι)
  • Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
  • Λίγη Ρίγανη (κατά βούληση)
  • Λίγη Πάπρικα (κατά βούληση)
  • 2-3 μεγάλες Πατάτες (για τηγάνισμα ή ψήσιμο)
  • 1-2 μεγάλες Ντομάτες (κομμένες σε φέτες)
  • 1 μεγάλη μερίδα Τζατζίκι (έτοιμο ή σπιτικό)
  • 4-6 τεμ. Πίτες για σουβλάκι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις μοσχομυριστές Πίτες με χοιρινό "γύρο":

  1. Ψήνω το χοιρινό:
    Βάζω τα δύο χοντρά κομμάτια χοιρινό (σπάλα και λαιμό) στο air fryer.
    Τα ψήνω για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να μαγειρευτούν καλά εσωτερικά.
  2. Προετοιμάζω το "γύρο":
    Αφού ψηθεί το χοιρινό, το ψιλοκόβω σε μικρά κομματάκια, σαν "γύρο".
    Σε ένα τηγάνι, βάζω λίγο ελαιόλαδο και περνάω τα ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού.
    Τα αλατοπιπερώνω, προσθέτω ρίγανη και πάπρικα.
    Τα σοτάρω στο τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά.
  3. Ετοιμάζω τα συνοδευτικά:
    Εν τω μεταξύ, κόβω τις πατάτες σε στικς (για τηγάνισμα ή ψήσιμο στο φούρνο/air fryer), ανάλογα με το πώς τις προτιμώ.
    Τις τηγανίζω ή τις ψήνω μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
    Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
    Έχω έτοιμο το τζατζίκι μου.
  4. Ζεσταίνω τις πίτες:
    Βάζω τις πίτες για σουβλάκι στον φούρνο (ή στο air fryer) με λίγο ελαιόλαδο.
    Τις ψήνω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ζεσταθούν.
  5. Συναρμολογώ τις πίτες:
    Παίρνω μία ζεστή πίτα.
    Απλώνω λίγο τζατζίκι.
    Βάζω αρκετό από το χοιρινό "γύρο".
    Προσθέτω μερικές τηγανητές πατάτες.
    Βάζω φέτες ντομάτας.
    Διπλώνω την πίτα και είναι έτοιμη για απόλαυση!

Η Συνταγή είναι του κου Γιώργος Θανασιάς

Notes

Tips για τις Τέλειες Πίτες με Χοιρινό "Γύρο"

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Πίτες με χοιρινό "γύρο" σας ακόμα πιο νόστιμες. Για να γίνει το χοιρινό πιο ζουμερό και γευστικό, μπορείτε να το μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Όταν ψιλοκόβετε το χοιρινό μετά το ψήσιμο, προσπαθήστε να το κόψετε όσο πιο λεπτά γίνεται για να μοιάζει με τον παραδοσιακό γύρο. Αν δεν έχετε air fryer, μπορείτε να ψήσετε το χοιρινό στο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στις πίτες, όπως ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαρούλι ή ακόμα και τυρί τριμμένο, αν σας αρέσει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή