ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γραμμάρια πεπερόνι σε φέτες

1 κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, στην μέση, κομμένο σε φέτες

200g μανιτάρια μικρά μανιτάρια, κομμένα στην μέση

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κουταλιά σουπας σάλτσα πίτσας

1 και 1/2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας

410g σάλτσα ντομάτας

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

200g  ζυμαρικών μικρο κοχύλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, συν επιπλέον φύλλα για να σερβίρετε

1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί πίτσας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Κρατήστε 10 φέτες πεπερόνι και κόψτε τις υπόλοιπες φέτες πεπερόνι στη μέση.

Βήμα 2

Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το μανιτάρι, τη πιπεριά και τα μισά πεπερόνι. 

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ τα λαχανικά. Προσθέστε την σάλτσα πίτσας. 

Ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά. 

Προσθέστε χυμό ντομάτας, σαλτσα ντομάτα και τον ζωμό. Μόλις αρχιζουν να σιγοβράζουν, ρίξτε τα ζυμαρικά και την ρίγανη. Στην συνέχεια το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. 

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, για 15 λεπτά ή έως ότου τα ζυμαρικά είναι σχεδόν τρυφερά. Ξεσκεπάστε. Μαγειρέψτε για άλλα 4 έως 5 λεπτά ή έως ότου το μείγμα πήξει και τα ζυμαρικά είναι βρασμένα.

Βήμα 3

Αναψτε το grill στους 200 βαθμούς. Απλώστε το μείγμα ζυμαρικών μέσα στο τηγάνι. Πασπαλίστε με τυρί πίτσας. Απο πάνω ρίξτε τα ολόκληρα πεπερόνι. Ψήστε για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου το τυρί είναι χρυσό. Πασπαλίστε με επιπλέον φύλλα ρίγανης. Ετοιμο για Σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνετε μια πραγματική Μιλόπιτα
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με τόνο και ντομάτα