Συστατικά:

4 κρόκοι αυγών
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
150 γραμμάρια σοκολάτα με φουντούκια
1 μεγάλη κουταλιά σούπας Nutella
400 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Για τα φουντουκια:

4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια

Εκτέλεση:

Για τα φουντουκια:

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
Προσθέστε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά να επικαλυφθούν με την καραμέλα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει και να σφίξει.
Χοντροκόψτε ξανά τα φουντουκια

Για το παγωτο:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Ζεστάνετε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το μπολ με το μείγμα των αυγών πάνω από το νερό (bain-marie).

Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Λιώστε τη σοκολάτα με φουντούκια σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, τη Nutella και το κρύο μείγμα αυγών στο μπολ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέστε 2-3 κουταλιές σούπας από τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.

Στη συνέχεια, προσθέστε προσεκτικά την υπόλοιπη σαντιγί και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα.
Στρώστε ένα μακρόστενο ταψί (περίπου 28×11 εκ.) με μεμβράνη.
Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στο ταψί.
Πασπαλίστε με το φουντούκι.
Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας.
Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το παγωτο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.

ΠΗΓΗ: www.coolinarka.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικό παγωτό με σνικερς και μπισκότα

Σπιτικό παγωτό με σνικερς και μπισκότα

Συστατικά για παγωτό σοκολάτας

1/2 πακέτο οποιουδήποτε μπισκότου της επιλογής σας
400 γρ. Γάλα συμπυκνωμένου
600g κρέμα γάλακτος
2 μπάρες snickers τριμμένες
4 κουταλιές δάκρυα σοκολάτας 
1 κουταλιά ζάχαρης βανίλιας

Συστατικά για παγωτό βανίλια

1/2 πακέτο οποιουδήποτε μπισκότου της επιλογής σας
400 γρ. Γάλα συμπυκνωμένου
600g κρέμα γάλακτος
2 μπάρες snickers τριμμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας

Γλάσο για  την επικάλυψη 
200 gr.  κουβερτούρα
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες η εβαπορέ

Μέθοδος

Στρώστε ένα μικρό τετραγωνο ταψακι με πλαστικό περιτύλιγμα για να το κάνετε πιο εύκολο να αφαιρέσετε το παγωτό αφού βγει.
Τοποθετήστε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο για να καλύψετε όλο το κάτω μέρος του δίσκου.


Τοποθετήστε το συμπυκνωμένο γάλα με την  κρέμα σε ένα μπολ (προσθέστε τη σοκολάτα μονο για το παγωτό σοκολάτας) και ανακατέψτε καλά με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ωραίο και αφράτο. Μην αναμιγνύετε υπερβολικά καθώς η κρέμα θα συρρικνωθεί.
Τρίψτε τις ράβδους των σνικερς και ανακατέψτε με το μείγμα κρέμας.


Βάλτε το μείγμα σαντιγί πάνω από τα μπισκότα και τοποθετήστε από πάνω μια στρωση των μπισκότων.


Καλύψτε το παγωτό με περιτύλιγμα και τοποθετήστε τον στον καταψύκτη  για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα καλύπτουμε με γλάσο που το έχουμε φτιάξει λιώνοντας την κουβερτούρα σε βραστό γάλα. Διακοσμούμε με σαντιγί ,κερασάκια τριμμένο αμύγδαλο ή ότι μας αρέσει.

Σπιτικό παγωτό με σνικερς και μπισκότα

ΠΗΓΗ: fayshomemaderecipes.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με παγωτό!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κριθαράκι και λιαστές ντομάτες