Εκμέκ κανταΐφι πολίτικο !!!

Υλικά

για το σιρόπι

500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
2-3 φλούδες λεμονιού
2-3 κουταλιές μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
χυμό από 1/2 λεμόνι

150 γρ βούτυρο
450-500 γρ κανταΐφι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
100 γρ.καρύδια η φυστική υγιεινής ψιλοκομμένα

Κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους αυγά
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
50 γρ. κόρν φλαουρ
50 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο

Σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τό μέλι και λεμόνι να βράσει 1-3 λεπτά μετά αποσύρουμε και βάζουμε το μέλι και λεμόνι,
αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρονόυμε με μπόλικο βούτυρο ένα ταψί 30×40 διαστάσεις, παίρνουμε το κανταΐφι αφού είχαμε αφήσει εκτός τό ψυγείο δύο ώρες και ανοίγουμε- νά ξανουμε όσο καλά μπορούμε, το απλώνουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι στο ταψί από πάνω ρίχνουμε κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο και καρύδια η φυστική υγιεινής ψιλοκομμένα, θα το λαδωσουμε
με τη μισή ποσότητα από λιωμένο βούτυρο μας και από πάνω θα στρώσουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, θα λαδωσουμε καλά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και θα ψήσουμε σέ 170° μέχρι να πάρει χρώμα πάνω κάτω.
Βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό σιροπιασουμε με κρύο σιρόπι.

Για την κρέμα
Σέ ένα μπολ χτυπάμε τούς κρόκους με μισή ζάχαρη, προσθέτουμε βανίλια και ένα ποτήρι από το γάλα, ανακατεύουμε καλά μαζί με το αλεύρι, κόρν φλαουρ, μπέικιν πάουντερ, μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και βάζουμε νά βράσει μέχρι να πήξει και νά κοχλάζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και όπως είναι ζεστή κρέμα θα την απλωσουμε πάνω από κανταΐφι από πάνω θα σκεπάζουμε με μεμβράνη νά ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και θα βάλουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον εγώ άφησα όλοι νύχτα και το πρωί άπλωσα σαντιγί πάνω από τη κρέμα, έκανα σχέδια με το πιρούνι και στόλισα με
φυστίκια αιγινης και γλυκό κουταλιού σύκα.

Καλή Επιτυχία

Η συνταγή είναι της ‘Αννα Αννούλα

 

Προηγούμενο άρθροΑρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα 🍢🍢🍢🍢🍢
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια Τηγανίτες