Παγωτό Σοκολάτα  χωρίς Παγωτομηχανή!

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou. Δείτε το video της συνταγής μετά την εκτέλεση

Υλικά

470 γρ Γάλα πλήρες 3,5 % λιπαρά
215 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ κακάο
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα και επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύομε καλά να μην υπάρχουν σβώλοι.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε να περάσουν 7-8 λεπτά περίπου ώστε να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα και να έχει περίπου το μισό.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σκεπάζοντας την επιφάνεια με μία μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Εάν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορα.
Όταν έχει κρυώσει πλέον το μείγμα χτυπάμε στο μπλεντερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή.
Αδειάζουμε την σαντιγί σε ένα μπολ και απο πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα και τα χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να έχουμε μία μορφή σαν μους σοκολάτας.
Τέλος βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τριμμένη λευκή σοκολάτα (η διακοσμήστε όπως εσείς θέλετε) και το βάζουμε στην κατάψυξη

Σημείωση: Καλό θα είναο επειδή δε θα γίνει σε παγωτομηχανή ώστε να είναι αφράτο πολύ να το βγάλουμε από την κατάψυξη
10 λεπτα πριν το σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΥγιεινά ψητά σπιτικά τσιπς…Ελπίζω να κάνω παιδιά και γονείς ευχαριστημένους
Επόμενο άρθροΈνα απίστευτο γλυκό με 2 κρέμες και καρύδι