Κέικ σοκολάτας

Υλικά:

Για 5 παντεσπάνια:
6 ασπραδια
350 γρ αλεσμένα καρύδια
120 γρ ζάχαρη άχνη
15 γρ κορν φλαουρ

Για την κρέμα:
6 κρόκους αυγών
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
80 ml φρέσκο ​​γάλα
120 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
125 γρ βούτυρο μαλακό
150 ml κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σοκολάτα:
80 ml φρέσκο ​​γάλα
150 γρ σοκολάτα
Για διακόσμηση: Φιστίκι

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπήστε να αφρίσουν και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις, ακολουθούμενη από το κορν φλαουρ. Δεν το χτυπάμε να γίνει πολύ στιβαρό, επειδή το παντεσπανια θα γίνουν πολύ εύθραυστα, αφήστε τα ασπράδια να χτυπηθούν απαλά, αλλά όχι να ειναι υγρά.

Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μια σπάτουλα. Σε ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκ και στρωμένο με χαρτί ψησίματος τοποθετήστε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για περίπου 7-8 λεπτά. Αναποδογυρίστε αμέσως και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί.
Το παντεσπανια σε αυτό το σημείο είναι ακόμα ελαφρώς κολλώδεις και μαλακό, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Η κρέμα παρασκευάζεται ως εξής: Οι κρόκοι χτυπιούνται με μίξερ μαζί με άχνη ζάχαρη, ρούμι και γάλα.
Σουρώνουμε από κόσκινο και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση. Τοποθετήστε στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια παχιά κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό, προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την κρύα κρέμα γαλακτος να γίνει σαντιγι και μετά την
ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Τοποθετήστε το πρώτο παντεσπανι σε ένα ταψί, καλύψτε με το 1/4 της κρέμας και καλύψτε με το επόμενο παντεσπανι και ούτω καθεξής μέχρι το τελευταίο. Το κέικ καλύπτεται με κρέμα από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Γκανάς σοκολάτας: Σε κατάλληλο δοχείο σε μπεν μαρι βάζουμε το γάλα (κρέμα γάλακτος) και τη σπασμένη σοκολάτα, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι για λάμψη. Περιχύνουμε στη μέση του κέικ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας κέικ απλώνουμε σε όλο το κέικ. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε με φιστίκια φρεσκοτριμμένα, προψημένα σε ένα τηγάνι.

Καλό Αποτέλεσμα

Προηγούμενο άρθροΖουμερά κοκκινιστά κεφτεδάκια Φούρνου ! ! Είναι απλά
Επόμενο άρθροΤα πιο γρήγορα τυρόψωμα για σνακ