Απολαύστε δροσερή δροσιστική δροσιά με το Παγωτό Lila Pause , ένα παγωτό φτιαγμένο με τα πιο αγνά υλικά για να σας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

200 γρ Φράουλες
100 γρ Καστανή Ζάχαρη
220 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % κρύα σε Σαντιγί
200 γρ Ζαχαρούχο Γάλα κρύο
50 γρ Νιφάδες Κουβερτούρας η τρούφα

Για το Γλάσο Σοκολάτας Γάλακτος
125 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
2 κουτ γλυκού λάδι ή Βούτυρο Καρύδας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε τη γεύση για τους συγκεκριμένο παγωτό που δεν είναι άλλη από τις αγαπημένες μας φράουλες ρίχνοντας στο multi για να τις πολτοποιήσουμε
Μόλις τις πολτοποιήσουμε τις βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού
Αφού βράσουν οι φράουλες μας τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Στην συνέχεια και αφού έχει κρυώσει ο πολτός φράουλας χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

Μετα προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε για ένα δύο λεπτά να σφίξουν
Τέλος προσθέτουμε τον πολτό φράουλας που φτιάξαμε για να δώσει αυτή τη μοναδική γεύση του παγωτού Lila Pause
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτάκια να σφίξει το μείγμα έτσι Τέλος προσθέτουμε τις νυφάδες κουβερτούρας που θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή αν δεν έχετε μπορείτε να προσθέσετε στην ίδια ποσότητα μαύρη τρούφα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού βάζουμε το παγωτό σε ένα ταπεράκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη
για περίπου 1 ώρα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει

Στην συνέχεια πάμε να φτιάξουμε το γλάσο που παγώνει απευθείας ψιλοκόβοντας την κουβερτούρα γάλακτος και βάζοντας την σε ένα μπολάκι
Προσθέτουμε το λάδι ή βούτυρο καρύδας που είναι αυτό που θα κάνει αυτό ενα εκπληκτικό αποτέλεσμα και πλέον μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ πολύ εύκολα
Τα λιώνουμε όλα μαζί τα αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους και μετά από μια ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη ρίχνουμε το γλάσο στο παγωτό και προσπαθούμε να το εισχωρήσουμε στο εσωτερικό του με ενα κουταλακι

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να δώσουμε στο παγωτό μας την τραγανή υφή της αυθεντικής γεύσης του Lila Pause μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια από τη σοκολάτα λίλα παους αλλά πιστέψτε με το θεωρώ περιτο καθώς καταφέραμε να δώσουμε την αυθεντική γεύση της σοκολάτας στο συγκεκριμένο παγωτό

Βάζουμε το παγωτό μας πίσω δεν κατάψυξη να παγώσει εντελώς εγώ όπως πάντα το σερβίρω μετά από 24 ώρες για να δείτε πόσο αφράτο έχει γίνει και πόσο εύκολα σερβίρεται

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Σεράνο

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
5 Αυγά μεσαία
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ Κακάο Σκόνη(κοσκινισμένο)
1 βανίλια

Για το Σιρόπι
(βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή Βρασμού)
250 γρ Νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Ιταλική Μαρέγκα
40 γρ Νερό
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ασπράδι Αυγού (4 Μεσαία)

Για την Κρέμα Σεράνο
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
120 γρ κρέμα γάλακτος35% σε Υγρή μορφή
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε
Παχύρευστη μορφή
Την Ιταλική Μαρέγκα που φτιάξαμε

Κεράσια για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την τούρτα σεράνο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πέντε αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Οταν έχει ασπρίσει το μείγμα Καλά τότε ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χάσουν τον όγκο τους τα αυγά που πήραν από το χτύπημα
Σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών που έχουμε κλείσει τον πάτο με αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 με 30 λεπτά
Οταν έχει ψηθεί και τελειώσει το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο την επόμενη μέρα

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σεράνο
Για τη μαρέγκα ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βάζουμε να βράσουν έως ότου φτάσουν στους 123 βαθμούς τρία με τέσσερα λεπτά από το σημείο βρασμού
Οσο βράζει το σιρόπι στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μέτρια ένταση να γίνουμε σε μαρέγκα
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι χαμηλώνουμε την ένταση στη μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά με προσοχή να μην καείτε.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση έως ότου κρυώσει ο κάδος και σφίξει μαρέγκα σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ζέστη ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κουβερτούρα τη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά προσοχή στο ανακάτεμα να μην ξεφουσκώσει ο όγκος της κρεμας.
Αφού έχουν ανακατευτεί προσθέτω την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και την ενσωματώνω
Αφού έχουμε μία λεία κρέμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε ώστε να έχουμε την κρέμα σεράνο

Ξεκινάμε το στήσιμο

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους χρησιμοποιώ ένα τσέρκι 24 εκατοστών βάζω τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι το ταιριάζουμε πάρα πολύ καλά και σιροπιάζουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ένα τρίτο της κρέμας, έτσι συνεχίζουμε και για τα άλλα δύο παντεσπάνια
Βάζουμε και δεύτερο δίσκο σιροπιάζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε άλλη μία δόση κρέμας τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο σιροπιάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει τέσσερις με έξι ώρες ή καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την κρέμα που επίτηδες αφήσαμε να περισσέψει την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμηση

Οταν είναι έτοιμη και έχει παγώσει η τούρτα σεράνο ξεκινάμε τη διακόσμηση σεράνο
Χρησιμοποιώ την κρέμα Σεράνο που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας προσθέτω στην κορυφή
Αφού έχω τελειώσει με τη διακόσμηση της κρέμας βάζουμε τα κερασάκια που έχουν κλασικά η τούρτα σεράνο και η τούρτα είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΡολά κοτόπουλου γεμιστά με τυρί και ζαμπον, συνοδευμένα από πατάτες.
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με 3 Υλικά…το πιστεύετε;