Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

(για περίπου 13 ποτήρια)

Υλικά:

1 ½ πακέτο μπισκότα digestive τριμμένα (εγώ έβαλα ολικής άλεσης)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια (σε σκόνη ή υγρή)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από ½ λεμόνι
400 γραμμάρια τυρί κρέμα light
Μαρμελάδα φράουλα για το τέλος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίχνω το στραγγιστό γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.
Παίρνω ποτήρια ή μικρά μπολάκια. Στον πάτο κάθε ποτηριού βάζω λίγη ποσότητα από τα τριμμένα μπισκότα digestive.
Από πάνω ρίχνω μια κουταλιά ή δύο από το μείγμα γιαουρτιού-τυριού.
Συνεχίζω με άλλη μια στρώση τριμμένα μπισκότα και μετά άλλη μια στρώση κρέμα.
Τελειώνω με μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα στην κορυφή κάθε ποτηριού.
Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες για να παγώσουν λίγο και να σφίξουν. Αν θέλω να γίνουν σαν σεμιφρέντο, τα βάζω στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
Έτοιμα τα δροσιστικά και νόστιμα γλυκάκια μας!


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεύση μαρμελάδα σας αρέσει αντί για φράουλα.
Αν δεν έχετε μπισκότα digestive, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μπισκότα που σας αρέσουν, όπως πτι-μπερ.
Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομματάκια ανάμεσα στις στρώσεις.