Παξιμάδια Γλυκάνισου

Αφράτα τραγανά και μυρωδάτα, για το τσάι και το καφεδάκι μας.
Με λάδι καινούργια σοδειάς όλο άρωμα και χρώμα!

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο,
1 κούπα γάλα,
2 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
5 – 6 κ.σ γλυκάνισο ,
1 χούφτα σουσάμι ,
1 κούπα αλεύρι σταρένιο,
το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου τρεις κούπες ίσως και λιγότερο ή περισσοτερο, το βλέπετε,
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε θερμοκρασία δωματίου θέλουμε τα υλικά μας.
Βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη να λιώσει.
Κατόπιν ρίχνουμε το γλυκάνισο, το σουσάμι και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαστούνια σε σουσάμι.
Κόβουμε τα παξιμάδια μέχρι κάτω .
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα .
Όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζουμε, τα κόβουμε ξανά μέχρι κάτω, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 50 – 60 βαθμούς για άλλη μια ώρα τουλάχιστον.
Έτοιμα!
Τα κρατάμε σε γυάλινο δοχείο για πολύ καιρό!
Να αναφέρω ότι μπορείτε να βάλετε λιγότερο γλυκάνισο.
Όσο θέλετε, ίσα για τη μυρωδιά. Δεν επηρεάζει την υφή της συνταγής.

ΠΗΓΗ: https://www.oikalyteres-syntages.gr/

Προηγούμενο άρθροKέικ με κρέμα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι