Δέιτε Επίσης: Πτι-φουρ εύκολη συνταγή και θα τη λατρέψετε! | Τα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. μαρμελάδα 4 φρούτα
  • 70 γρ. σοκολάτα
  • Τρουφα σοκολάτας ή καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε βούτυρο και προσθέτουμε ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ανοίγουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και το γεμίζουμε με το μείγμα των πτι φουρ. Τυλίγουμε την άκρη του κορνέ για να το σταθεροποιήσουμε. Πιέζουμε λίγη ποσότητα μείγματος στις γωνίες της λαμαρίνας ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα. Με τη βούθεια του κορνέ σχηματίζουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μπισκότα, μοντάρουμε τα πτι φουρ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Στη συνέχεια, τα βουτάμε κατά το 1/4 περίπου, ένα ένα, μέσα σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να τρέξει η περιττή ποσότητα τα πασπαλίζουμε με τρύφα σοκολότας ή καρύδα και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.
Προηγούμενο άρθροΕύκολο Σουφλέ Μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΤο πιο κρεμμώδες κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο