H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ούζο (προαιρετικά)
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 4 1/2 φλιτζάνια)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώστε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη ανακατευουμε
Μετα τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλα ανακατευουμε τον χυμό πορτοκαλιού με σοδα, και το ούζο (αν χρησιμοποιείτε).

Προσθεστε το μισο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και μετα το υπολοιπο αλευρι ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστει μια μαλακή ζύμη.
Λαδώστε το ταψί (30 νουμερο αντικολλητικο) μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.

Δείτε επίσης: Η Επαγγελματική συνταγή της Μπουγάτσας με κρέμα

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μια ροδέλα, δημιουργήστε σχέδια στην επιφάνεια της ζύμης.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

Μετρήσεις: Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτηρι για όλες τις μετρήσεις.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.
Αφήστε την μπουγάτσα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε και την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα τραγανά Κριτσίνια καρότου ever 🥕🥕
Επόμενο άρθροΓίγαντες στο Φούρνο